Jason Mott – De teruggekeerden

Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud.

De teruggekeerden is het prozadebuut van Jason Mott. Jason Mott studeerde poëzie en literatuur aan de university of North Carolina. Hij is de auteur van: We Call This Thing Between Us Love en “…hide behind me…” .

jason-mott

The Returned has been optioned by Brad Pitt’s production company, Plan B,  in association with Brillstein Entertainment and ABC.  It will air in March, 2014 on the ABC network under the title “Resurrection.”

Wanneer het boek begint wordt Jacob afgeleverd bij zijn ouders, ik snapte het niet allemaal gelijk wat er toen gebeurde. Ik moest er even inkomen wat er afspeelde, er ging niks aan vooraf opeens begon het boek. Toen ik eenmaal in het verhaal zat wou ik wel weten hoe iedereen terugkeerde en wat was het grotere doel hiervan. Jacob is namelijk niet de enige dode die terugkeert, in heel de wereld keren mensen terug. Het boek draait dan ook rondom de teruggekeerden, hoe komen ze terug, wat is het doel, wie komen er terug. Zijn het echte mensen wat zijn ze? Hoe ze terugkeren en waarom krijg je niet te weten en dat vind ik jammer dat was de reden waarom ik het boek heb uitgelezen.

Het boek werd na een tijdje eentonig, er werd over de kerk en god gesproken (niks slecht maar ik heb daar gewoon niks mee) en er zat geen vaart meer in. Naar het einde toe werd het wel weer lekker lezen en ik ben wel blij dat ik hem uitgelezen heb gewoon om te weten hoe het eindigt want anders blijf ik me afvragen hoe het verder zou gaan en dan kan ik het boek niet loslaten. Voor mijn gevoel is het een boek wat je aan het denken wilt zetten. Wat zou jij doen als een overleden persoon die je kent terugkeert in je leven. Zou je die persoon willen ontmoeten, in huis willen nemen en beschermen. Beseffend dat je niet weet hoe lang het duurt voordat de persoon weer verdwijnt en je weer met een leegte achterblijft.

Jason Mott - De teruggekeerden

Te koop vanaf aanstaande dinsdag 27 augustus