verloren

Jenna Blum – De verloren familie

Een indrukwekkende kaft met een mooi die wandelt met zijn koffer richting een nieuwe stad. De tekst op de cover en de achterkant zorgen ervoor dat ik dit boek wil lezen.

De verloren familie begint met het verhaal van Peter Raskin, een joodse man die in de oorlog is opgepakt en naar een concentratiekamp is gebracht. Op dat moment wordt zijn gezin uit elkaar gerukt. Hij overleefd de oorlog zijn Arische vrouw en tweeling dochters overleven het niet. De beschadigde en getrauatiseerde Peter vlucht naar Amerika met behulp van zijn oom Sol. Met behulp van zijn oom begint hij een restaurant genaamd naar zijn overleden vrouw Mascha. Werken in de keuken van zijn restaurant is de enige manier voor hem om te overleven.

Peter ontmoet hier zijn tweede vrouw June. Ze krijgen samen een dochter, Elsbeth. Zijn geschiedenis achtervolgd hem letterlijk en figuurlijk. Zijn tatoeage is het zichtbare wat hij heeft aan de oorlog en dat probeert hij verborgen te houden.

Het boek bestaat uit drie delen. Je leest eerst vanuit Peter Rashkin in 1965, Jun Raskin volgt met 10 jaar later en in het derde deel verteld Elsbeth Raskin het verhaal weer 10 jaar later. De rode draad in deze drie delen is de oorlog die Peter heeft meegemaakt en hoe dat zijn uitwerking heeft op iedereen om hem heen en speciaal zijn gezin.

Ik vond De verloren familie een mooi boek om te lezen vooral toen Peter en June vertelden vond ik het echt boeiend om te lezen. Het stuk van Elsbeth vond ik minder om te lezen dit kon ik ook merken omdat het minder vlot voor mij las. Van dit boek had ik wel meer verwacht van de oorlog te lezen en helaas kwam dat heel weinig terug in het boek en dat vond ik erg jammer. Ondanks dat ik verwacht had dat het meer een oorlogsboek zou zijn vond ik het wel een mooi boek.

Weer een mooi boek van Jenna Blum, De verloren familie. Je kan dit boek voor € 15,00  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij