colgan

Jenny Colgan – De kerstboekwinkel

De kerstboekwinkel mocht ik lezen voor de buddyread met L.S. Amsterdam. Mijn eerste buddyread en mijn eerst boek van Jenny Colgan wat ik lees. Niet mijn eerste Jenny Colgan die in mijn kast staat. Er staan al drie boeken; Zomer in de kleine bakkerij, Cafe zon & zee en Wintereiland. Nog niet gelezen omdat ik een deel tweekocht in plaats van deel één en de andere is resent toegevoegd aan de TBR stapel en één was op de TBR verdwaald geraakt. 

Natuurlijk kon de kerstboekwinkel niet op de TBR stapel komen en was het de perfecte tijd om deze te lezen. De meeste pagina’s las ik op tweede kerstdag. Kerstboom op de achtergrond aan en zo kroop ik heerlijk in de straten van Edinburgh.

Na het lezen van De kerstboekwinkel kwam ik erachter dat dit een deel 4 is in de Happy ever after serie. Na even de korte omschrijvingen van de boeken te hebben gelezen kwam ik erachter dat er personages in meerdere boeken voorkomen maar het echt een boek op zichzelf verder is.

Waar gaat De kerstboekwinkel over

Als het Londense warenhuis waar Carmen werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Wat vond ik van De kerstboekwinkel

De kerstboekwinkel is een heerlijk boek. Zeker om te lezen tijdens de kerstdagen. AL zou ik hem in januari ook oppakken om lekker te lezen. Het boek straalt warmte en geluk uit wanneer ik hem aan het lezen ben. De sfeer die neergezet wordt is heerlijk. De personages zijn echt mensen die je in je dagelijkse leven kan hebben. Er zitten mensen tussen die je niet mag. die je moet leren kennen en die gewoon geweldig zijn. Blair is een naar mannetje, Oke is een rustige goede gozer, Mr McCredie is een aparte meneer en Skylar daar gaan mijn nekharen van omhoog staan.

Sofia, de zus van Camren is zo iemand die je eerst naar vind maar lees De kerstboekwinkel en je gaat de personages vanzelf omarmen. Ik heb me tijdens het lezen dus lekker zitten ergeren aan personages. Toch is het ergeren veel minder dan het genieten want Phoebe het nichtje van Carmen daar heb ik echt van genoten. Carmen sluit je tijdens het lezen steeds meer in je hart. Hoe Carmen steeds meer met de kinderen van haar zus omgaat, zorgt voor Mr McCredie maar vooral heo ze bezig is met de boekwinkel. Heerlijk om mee te lezen hoe ze van een stoffige boekwinkel een eyecatcher maakt en de familiebanden ontwikkelen.

De dondersneeuw avond was mooi hoe de band tussen de kinderen en hun tante veranderde. Het toverde een glimlach op mijn gezicht.

Nooit eerder las ik een boek van Jenny Colgan. Hierdoor heb ik geen vergelijkingsmateriaal maar wat een fijn en beeldend boek heeft ze geschreven. Wil jij ook naar Edinburgh gewoon vanaf de bank in je eigen huis dan moet je De kerstboekwinkel lezen en je onderdompelen in dit mooie kerstverhaal. De kerstboekwinkel is te koop voor € 21,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij L.S. Amsterdam