tekenjournal

Jill’s Tekenjournal

Tekenen, journalen, ik vind het heerlijk. Van jongs af aan teken ik al. Momenten dat ik het totaal niet meer doe maar dan opeens pak ik het weer op. Het nadeel is dat ik soms wel technieken verleer en me echt weer even moet verdiepen. Jill heeft het motto A drawing a day keeps bad vibes away. Het hoeven geen moeilijke tekeningen te zijn het kunnen kleine dingen zijn of een stuk verder werken aan een tekening. Met een handzame tekenjournal zoals deze van Jill kan je hem zo in je tas meenemen. 

tekenjournal

Hierboven de tekenjournal zonder band dan zie je hoe gaaf hij is en kleurrijk.

Wie is Jill?

Op vijftienjarige leeftijd ontwierp Jill Schirnhofer (creatieve duizendpoot, presentatrice en actrice) haar eerste schoolagenda en ze brak door in 2014 toen ze het programma Jill bij de AVROTROS mocht ontwikkelen en presenteren. In het programma geeft Jill creatieve adviezen aan kijkers over knutselen, mode en koken, waar ze ook boeken over maakt. Inmiddels heeft Jill vele fictie- en non-fictietitels voor kinderen gepubliceerd.

tekenjournal

Zelf heb ik haar leren kennen door instagram. Hier zag ik leuke tekeningen voorbij komen en tekende ik zelf soms mee als het voorgedaan werd. Haar stijl is erg vrolijk en kleurrijk. Op haar Instagramaccount @jillrocket deelt ze alles wat met haar persoonlijke, unieke blik op de wereld van lifestyle en creativiteit te maken heeft.

Jill’s originals – Tekenjournal

Dit prachtige tekenjournal met een omslag vol sprekende, gedetailleerde en kleurrijke illustraties van Jill Schirnhofer is perfect voor al je creatieve uitspattingen. Het journal heeft 108 lege pagina’s extra dik 240 grams Munken papier en is dus helemaal geschikt om in te tekenen, schilderen, schetsen, schrijven, scrapbooken en wat je maar wilt! Voor in het journal vind je een handig inspiratieboekje met tips en creaties en nog meer prachtige illustraties van Jill waardoor je meteen vol van ideeën aan de slag kunt met je eigen tekeningen in het journal! Laat je creatieve magie vrij, creëer de mooiste pagina’s en teken je happy!

Het papier heeft een mooie tint het is niet wit en niet crème. De kleur zit daar tussenin en is erg fijn om op te werken. De dikte van het papier zorgt dat je met diverse materialen aan de slag kan. Het doordrukken van materiaal wordt door het dikke papier voorkomen. Natuurlijk test ik het nog wel even op de laatste bladzijde die ik als testblad gebruik. Echt een mooie toevoeging het elastiek wat eromheen zit. Ik hou ervan dat je een tekenjournal dicht kan doen met een elastiek. Het maakt het voor mij meer af. Het leeslint wat erin zit kan je op de pagina doen waar je bezig bent. Zo vind je makkelijk waar je gebleven bent.

Het design van de omslag vind ik erg leuk en vrolijk. Het binnenblad is mooi pastel en daarna op het inspiratieboekje na is het een hele lege journal. Het voordeel is dat je zelf kan kiezen wat je hiermee wilt gaan doen. Wil je deze vrolijke journal? Dan kan je deze Tekenjournal van Jill kopen bij bol.com voor € 19,99. A drawing a day keeps bad vibes away (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus