JK Rowling Harry Potter en de steen der wijzen

JK Rowling Harry Potter en de steen der wijzen

Dertien was ik toen het eerste Harry Potter boek verscheen. Een enorme rage was het en elke keer als ik in de bibliotheek keek was het boek uitgeleend. Uiteindelijk heb ik het eerste deel gelezen en vond ik het super leuk. Alles was zo mooi tot ik de film zag, weg was mijn wereld en de andere delen verschenen niet meer in mijn leeslijst. Toch wou ik de hele serie een keer lezen en nu zestien jaar later ben ik weer begonnen bij deel 1.

In het eerste deel leer je Harry Potter kennen, leert hij dat hij een tovenaar is en gaat hij naar Zweinstein, Hogeschool voor hekserij en Hocus Pocus waar het verhaal begint.

JK Rowling Harry Potter en de steen der wijzen

Na vele jaren kon ik dit boek weer heerlijk lezen, bijna zonder de film momenten voor  me te zien. Ik zeg bijna want sommige dingen krijg je niet makkelijk uit je hoofd, neem maar Hagrid, Harry, Ron en Hermelien we weten allemaal hoe ze eruit zien. Het boek neemt me zo lekker mee naar een wereld die fantastische beesten heeft, een prachtig winkelstraatje waar niet iedereen kan komen, mooie gebouwen, ja mijn fantasie slaat op hol bij dit boek maar dat vind ik zo lekker.

Binnenkort ga ik verder met de delen die ik nooit gelezen heb, ben benieuwd wat ik daarvan vind.