kleurrijke

Johanna Basford – Evi en de kleurrijke vlinder

Johanna Basford heeft een magisch kleurverhaal gemaakt met Evi en de kleurrijke vlinder. Evi en de kleurrijke vlinder is een prachtig kleurboek. Als je het ziet liggen in de winkel pak je het direct op door de mooie cover. Zwart/wit met heel veel goudfolie. Op de cover is al van alles te zien. Van een muisje in de linkerbovenhoek tot een draak en een sleutelgat. Elke pagina in dit boek bevat elementen om in te kleuren en kan je dus gelijk aan de slag.

Evi was een nieuwsgierig meisje met een grote verbeeldingskracht…

Zo begint het verhaal van Evi en de kleurrijke vlinder, een prachtig geïllustreerd kleurboek voor jong en oud over een klein meisje genaamd Evi dat in de zoektocht naar haar prachtige vlinder een geheime deur ontdekt die leidt naar een magische wereld vol zwierige personages en nieuwe landschappen – allemaal perfect om te kleuren. Het charmante verhaal heeft een speelse wisselwerking met de herkenbare tekenstijl van Johanna Basford. Het is een uniek avontuur voor kleurders van alle leeftijden en ligt klaar om door jou te worden ingekleurd en gekoesterd.

Kleurrijke

De Schotse illustrator Johanna Basford tekent fantasierijke en gedetailleerde kleurplaten voor jong en oud. Ze verkiest potlood en inkt boven pixels. Haar illustraties zijn geliefd over de hele wereld: haar boeken vertellen een verhaal om zelf kleur te geven.

Dit is echt een pareltje onder de kleurboeken. Op de pagina’s die je allemaal in kunt kleuren is veel te zien en ontdekken. Naast kleuren kan je dit keer ook een verhaal lezen. Een extra waarde is er aan dit kleurboek gegeven. Normaal vertellen de illustraties bij Johanna Basford zelf hun verhaal maar nu kan je het verhaal lezen zoals bedoelt.

Achterin Evi en de kleurrijke vlinder zitten twee testpagina’s waarop je potloden en stiften kunt testen. Je kan natuurlijk ook experimenteren op die pagina’s voor je het idee op je kleurplaat toepast. Het papier wat gebruikt is vind ik erg fijn om te gebruiken met kleurpotloden. Het papier is fijn, het is mat maar wel glad en niet wit. Voor deze kleurplaten vind ik het uitermate geschikt dat het niet wit is. De kleuren komen zachter over en dat past bij de hele sfeer.

Leuk feitje; Er zitten meer dan 200 vlinders verstopt door heel het boek. Gewoon meer dan 200 vlinders dat is echt veel! De eerste vier vlinders heb ik al voorzien van een mooi kleurtje. Dit is een kleurboek waar uren kleurplezier in gaat zitten en daarna kan je nogmaals genieten van het verhaal voorzien van gekleurde illustraties.

Wanneer elke pagina is ingekleurd heb je een prentenboek. Echt enorm leuk hoe dat zo helemaal kleur krijgt en tot stand komt. Evi en de kleurrijke vlinder van Johanna Basford is voor € 16,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC