Johanna

Johanna Basford – Johanna’s Kerstmis

Misschien wat vroeg want het is pas/al oktober. Ja soms voelt het echt als het is al oktober! Toch heb ik al een kerstpost, in de sfeer komen van de sfeervolste maand van het jaar daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen en met Johanna Basford Johanna’s kerstmis is dat een goed begin.

Natuurlijk zal kerst dit jaar anders zijn zoals bijna heel het jaar al anders is. Daarom moeten we er zelf maar het beste van maken. De sfeer in huis gaat pas in december komen. Op dit moment is ons huis in de herfst sfeer. In de tussentijd kun je wel in de sfeer komen door wat creatieve dingen te gaan doen die met kerst te maken hebben.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik erg hou van kleuren. Mijn mandala kleurboek ziet er al lekker gebruikt uit en wordt elke dag kleurrijker. Een nieuw kleurboek is alweer gearriveerd en dat is Johanna’s kerstmis. Een feestelijk zoek en kleurboek door Johanna Basford.

Vier samen met Johanna een magisch kerstfeest!

Van vlagen vol zachte sneeuwvlokken en heerlijke gedecoreerde peperkoekhuisjes tot weelderige hulsttakken en arrensleeën getrokken door rendieren, dit kleurboek nodigt je uit om de kerst kleur te geven en samen de feestdagen te vieren. Door het boek heen zitten bovendien 63 roodborstjes verstopt, die wachten tot jij ze van kleur voorziet. Ik heb er al een aantal ontdekt en ingekleurd.

Wat me direct opvalt aan het kleurboek en het verschil met de vorige, magische jungle, zijn de enkelzijdige platen! Enkelzijdige kleurplaten zijn fijn omdat je dan niet gebonden bent aan welk materiaal je gebruikt. Wanneer het doordrukt op de achterzijde is het niet erg het verpest de volgende plaat niet. Echt een pluspunt voor mij persoonlijk omdat ik graag met stiften werk. De stiften die ik heb drukken bij de meeste papiersoorten door.

Achterin zit een testpagina en daar kan je al je materiaal testen voor je het op de plaat doet. Zo zie je hoe het papier reageert op je stiften, verf of kleurpotloden. Hier zie ik direct dat mijn twinmarkers inderdaad doordrukken en de kleur enorm goed is te zien op de achterzijde van het papier. Mijn aquamarkers drukken niet door alleen als ik te veel meng met water wil dit lichtelijk gebeuren.

De illustraties zijn echt in kerstsfeer wat ik wel jammer vind is dat de voorkant illustratie er niet inzit als tekening. Alles is best rustig er is er één die er een beetje op lijkt en druk is maar er had best nog een drukke illustratie mogen zijn. De platen zijn heel divers en gaan zorgen voor uren kleurplezier. De eerste vier platen zijn al ingekleurd. Gewerkt heb ik met twinmarkers, aquamarkers en de black journal stiften heb ik ook gebruikt om een mooie kleur goud toe te voegen.

Johanna

De achterkanten van de platen zijn niet blanco. De achterkanten zijn afwisselend voorzien van een design; kerstornamenten, kerstballen en cadeaus. Natuurlijk kan je deze inkleuren wanneer je dit wilt.

Perforatie rand

Nog meer nieuwe ontwikkelingen ontdek ik terwijl ik bezig ben met een plaat in te kleuren. Alle pagina’s hebben een perforatierand. Op deze manier kan je de tekeningen gemakkelijk uit je kleurboek scheuren. Dit is wel erg leuk om ze op te hangen en zo niet allerlei andere pagina’s per ongeluk ook los te scheuren.

Johanna

Het papier van Johanna’s kerstmis is creme wat ik persoonlijk erg mooi vind en bij de sfeer van de platen vind passen. Ik ga weer veel plezier met dit boek van Johanna Basford. Voor €15,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC