wonderen

Johanna Basford – Kamers vol wonderen

Van Johanna Basford heb ik al een aantal kleurboeken. Kamers vol wonderen is de nieuwste die is uitgebracht. Echt voor deze tijd is het kerstkleurboek van Johanna Basford. Die is bij mij al bijna helemaal vol gekleurd de vorige jaren. Dit jaar mag ik mijn kerstavonden spenderen met Kamers vol wonderen en dat is zeker geen straf met de mooie platen die ze weer gecreëerd heeft.

wonderen

Johanna Basford is een Schotse illustrator. Haar illustraties zijn met de hand getekend, voornamelijk in zwart-wit, met potloden en pennen. Ze verkiest potlood en inkt boven pixels. De werken van Johanna Basford zijn terug te vinden in producten zoals kleurboeken, behang, bieretiketten en zelfs tatoeages. Voor mij geen behang op de muren of tatoeages op mijn lichaam maar de kleurboeken van Johanna Basford daar ben ik fan van. De Schotse illustrator Johanna Basford tekent fantasierijke en gedetailleerde kleurplaten voor jong en oud.  Haar illustraties zijn geliefd over de hele wereld. Kijk voor meer info op johannabasford.com.

wonderen

Kamers vol wonderen glinstert je weer tegemoet met de goudfolie op de cover. Op de cover zie je al goed de sfeer die in heel het boek terug komt. Allemaal kleine objecten en heel divers. Heel het boek is vol illustraties, van de binnenflappen, de intropagina tot de laatste pagina nergens is een leeg stuk over gelaten.

Van begin tot het einde vol illustraties

Je kan dus van het begin tot het einde het hele kleurboek vol tekenen. Uren aan plezier ga je met dit kleurboek beleven want geloof mij je bent met een pagina niet zomaar klaar. Dit is niet zomaar een kleurboek, het is een verzameling intrigerende interieuren die wachten om door jou verkend en tot leven gebracht te worden. In elke tekening zitten een geheime sleutel en gesloten deur verstopt. Vind de sleutel om de deur te ontgrendelen naar de volgende kamer. Ontdek een overvol handwerkatelier, een tovenaarswerkplaats, een ijssalon waar je van gaat watertanden en een luxueuze balzaal. Kamers vol verborgen schatten, bijzondere ruimtes en zelfs een paar betoverende interieurs kunnen niet wachten om met kleur gevuld te worden. Het enige wat je hoeft te doen, is de eerste deur te openen en je magische reis te bginnen!

Deze plaat hierboven geven me echt Harry Potter vibes met de brieven en uilen. Hieronder zie je weer allemaal werk en huiselijke attributen. Door de diversiteit aan spullen komt er een kleurrijk geheel tevoorschijn. Eerst heb je zwart/witte pagina’s en daarna een kleurrijk geheel.

Het papier is creme wat ik persoonlijk erg mooi vind en bij de sfeer van de platen vind passen. Wat ik wel erg jammer vind is dat dit kleurboek alleen met potlood kan en niet met stift want dit kleurboek is dubbelzijdig. De stiften die ik allemaal gebruik drukken door bij deze pagina’s en dat is best jammer. Ik ga weer veel plezier met dit boek van Johanna Basford hebben. Voor €17,50 is Kamers vol wonderen bij bol.com te koop(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC