basford

Johanna Basford – Magische Jungle

Kleuren het blijft iets magisch en zeker met het kleurboek van Johanna Basford. Een vel met zwarte lijnen vormt een patroon, een dier, een jungle en door de kleuren die je gebruikt ontstaat er een kleurrijke plaat, een magische jungle

Magische Jungle neemt je mee op ontdekkingstocht door de wonderlijke dierenwereld. Langs het pad dat kleurkoningin Johanna Basford voor je heeft versierd fonkelen de flora en fauna van een magisch jungle die wacht om door jou tot leven te worden gewekt. Waan je in een weelderige wereld waar gespikkelde boom kikkers, stilzwevende kolibries, sluipende tijgers en speelse apen je de weg wijzen. Laat je fantasie de vrije loop en geef kleur aan de mooiste tropische bloemen en planten en kom volledig tot rust diep in de jungle.

De cover van magische jungle is prachtig. Wit met zwart en gouden accenten. Het is een kleurplaat op zich en springt eruit. De goud folie die is gebruikt geeft echt een special touch aan de cover. Helaas kan je de cover niet inkleuren want het laminaat wat er om zit ter bescherming is daar niet zo fijn voor. Gelukkig genoeg kleurplezier als je de cover openslaat.

Meer dan een kleurboek

Een kleurboek van voor tot achter. Gelijk op de eerste pagina kan je aan de slag. De titelpagina en het colofon zijn voorzien van illustraties om in te kleuren. Dit kleurboek heeft wat extra. Het heeft een heleboel wezens verstopt zitten in de illustraties. Daarom vind je op de vierde pagina een overzicht hoe vaak je de wezens aan kan treffen. Bijna aan het einde vindt je alle kleurplaten met daaronder welke dieren er verstopt zitten.

Voorzien van testpagina’s

Helemaal achterin heb je vier testpagina’s zo dat je kan kijken hoe je materialen werken en of ze doordrukken of niet. De platen zijn echt prachtig op mooi crème papier. Lichtjes zie je de lijnen van de andere kant erdoorheen maar als je gaat kleuren verdwijnt dat. De verschillende kleurplaten zijn verschillend in grote en hierdoor ben je met de ene sneller klaar dan de ander. Voordeel gewoon even kleuren of een paar uur.

Aan magische Jungle van Johanna Basford ga ik veel kleurplezier beleven. Voor €14,99  bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC