wonderen

Johanna Basford – Wereld vol wonderen

Wereld vol wonderen is een kleurrijke reis vol ontdekkingen gecreëerd door Johanna Basford. Van alle kleurboeken die ik heb zijn die van Johanna Basford wel mijn favoriet. Ze weet zulke mooie platen elke keer te creëren.

wonderen

Wereld vol wonderen

Wereld vol wonderen is van begin tot het einde weer een hele ervaring. Dit is niet zomaar een kleurboek, het is een magische poort naar wonderbaarlijke werelden. Verscholen tussen de pagina’s vind je kastelen in boomtoppen, zwevende eilanden en sprookjesachtige dorpen die allemaal wachten tot jij ze met kleur tot leven brengt. Ga op avontuur en laat je fantasie ronddwalen van wereld naar wereld, waar je onderweg de mooiste zeeschildpadden, nieuwsgierige katten en rondzwierende zangvogels ontdekt. Johanna Basford gebruikte haar kenmerkende tekenstijl om een reeks splinternieuwe landschappen en thema’s te scheppen, allemaal besprekend met haar geliefde flora en fauna. Maak je klaar om een heel nieuwe kleurenwereld vol wonderen te ontdekken!

Wat ik van Wereld vol wonderen vind

Alle pagina’s van het begin tot het einde kan je inkleuren. Zelfs de kaft zou je met de juiste materialen kunnen inkleuren. Ik vind het echt heel erg tof dat alle pagina’s ingekleurd kunnen worden. Het papier is erg fijn en gebroken wit. Gebroken wit vind ik voor kleurplaten net wat mooier dan spierwit papier. Dit kleurboek is het meest geschikt voor kleurpotlood. Het papier is niet heel dik dat je stiften niet zouden doordrukken. Mocht je toch met stiften willen werken check ze altijd op de check pagina.

Na een intro komen een paar tips. Deze zijn echt grappig genoteerd. Een hele goede tip vind ik; Blijf niet hangen in een wereld als je nieuwsgierigheid je naar andere plekken trekt. Sla de pagina om en begin een nieuw avontuur. Je kunt altijd terugkeren. Ik vind dit een leuke tip omdat ik soms gewoon even wat anders wil kleuren dan waar ik bezig mee ben en dan is dit de juiste tip.

Leuke aan dit kleurboek vind ik de makkelijkere en moeilijkere platen. Sommige ben ik gewoon een aantal uur mee bezig maar er zitten wat kleintje tussen waar je een half uur tot een uurtje mee bezig bent. Kleuren is zo ontspannend en Johanna Basford zorgt met Wereld vol wonderen voor uren aan ontspanning.

Wil je net als ik deze ontspanning ervaren met Wereld vol wonderen? Het kleurboek is te koop bij bol.com voor € 16,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC