Thomas Docherty

John Dougherty & Thomas Docherty – Haas, ik mis je!

Het was weer eens tijd voor een geïllustreerd boek namelijk Haas, ik mis je!. Een boek van John Dougherty & Thomas Docherty wat me aanspraak door de cover en de titel. Op de cover een silhouet van een haas, zwart met paarse accenten verder alles in kleur en een verraste/geschokte schildpad.

Wanneer Pip de haas voor altijd verdwijnt, ziet schildpad Kik alleen nog maar een haasvormige leegte op de plek waar zijn vriendin hoort te zijn. Hij praat ertegen, wordt boos en smeekt, maar de leegte brengt Pip niet terug. Kik is radeloos, maar dan ontmoet hij de vriendelijke beer Fien. Zij leert Kik hoe hij de haasvormige leegte kan vullen met herinneringen aan Pip. Langzaam voelt Kik zich een beetje beter.

Thomas Docherty

Haas, ik mis je! is een vrolijk en mooi geïllustreerd boek maar met een diepere boodschap. Je gaat mee op avontuur met Kik en Pip en dan wordt het langzaam grauwer. De kleur verdwijnt uit het leven van Kik. Dit komt terug in de illustraties. Je voelt op de pagina’s hoe Kik zich voelt de het kleurgebruik. Wanneer Kik Fien tegenkomt worden langzaam de pagina’s weer kleurrijker tot alle kleur weer helemaal terug is.

Prentenboek met een boodschap

Ik vind dit een prachtig boek voor jong en oud. Het is vooral voor de jongeren bedoelt en goed om als ouder voor te lezen. Je kind leert hierdoor wat afscheid nemen is. Op één pagina vat het boek zich heel mooi samen, hieronder een stukje wat er gezegd wordt.

Praat over je herinneringen!
Laat ze hardop los!
Laat de leegte weten
dat je dankbaar bent en trots.
Trots dat je haar hebt mogen kennen.
Het is moeilijk, maar het is een begin.
Vul de leegte met herinneringen,
praat hardop en stop ze er allemaal in.

Prachtig hoe dit boek voor kinderen is gemaakt met de illustraties en de teksten. Het boek Haas ik mis je! van John Dougherty & Thomas Docherty is te koop bij bol.com voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus