dans

Jojo Moyes – Dans met mij

Dans met mij van Jojo Moyes, een boek wat in zijn originele taal al een tijdje uit is maar bij ons in Nederland nu verschijnt. Mijn eerste reactie toen ik het boek zag was “Wow wat een dik boek.” Ik lees meestal boeken van 300 tot 350 bladzijdes en deze was toch 100 bladzijdes meer. Maar het is een Jojo Moyes dus boeiend lekker lezen.

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

De eerste dik honderd bladzijdes moest ik me elke keer toezetten om te lezen. Ik hou niet van paarden en de nadruk lag echt heel erg op de paarden. Het trainen van het paard, het verzorgen en het praten over paarden. Je merkt het al paarden is niet mijn ding. Toch las ik verder. Dit door alle enthousiaste berichten van anderen en door mijn eerdere leeservaringen met Jojo Moyes boeken. Er moest meer komen dat kon niet anders. Er kwam meer, veel meer. Een verhaal, verdriet, liefde, zorgzaamheid en nog zo veel meer. Niet alleen voor een paard maar ook voor een onbekende en voor een bijna ex. Hoe verder ik in Dans met mij kom hoe minder ik het weg wil leggen en de laatste 150 bladzijdes zit ik gewoon in het boek. Ik vergeet de moeizame start en geniet van het lezen, het verhaal en alles eromheen.

Bij dit boek van Jojo Moyes geen traantje hoeven te laten maar genoten en meegeleefd met een lach en een wat betreurd gezicht. Het verhaal is goed opgebouwd en fijn geschreven je leert Natasha, Sarah en Mac kennen en je ziet hoe ze naar elkaar toe groeien en van elkaar af raken.

Hou je van Jojo Moyes eerdere boeken? Ga Dans met mij dan zeker lezen. Lees die eerste bladzijdes en besef dat het beter wordt, veel beter. Als je wel van paarden houd dan ga je met het begin totaal geen problemen hebben.

Wil je Dans met mij lezen ? Voor  € 19,99 is het boek te koop bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Fontein