verboden

Jojo Moyes – Verboden vruchten

De boeken van Jojo Moyes zijn de boeken waar ik sinds Voor Jou naar uitkijk. Geen boek van haar heeft me meer laten huilen maar toch geniet ik van haar schrijfstijl, de opbouw en het plot. Verboden vruchten stond dan ook hoog op mijn to read lijstje. Was dit weer een fijn boek, had ik er moeite mee dat alles ga ik jullie uitgebreid vertellen.

In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijft… Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvilla’s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

De boeken van Jojo Moyes wil ik graag altijd zo snel mogelijk in beginnen. Hopen dat het me meesleurt in een heerlijk verhaal. Verboden vruchten is voor mij een boek wat langzaam op gang komt en waar ik echt even in moest komen. Vooral door de vele personages waar je kennis mee maakt in het begin. Celia, Lottie, Mevrouw Holden, de twee kinderen en met de komst van nieuwe bewoners in het leegstaande art deco huis komen er nog meer mensen in beeld. Dan heb je ook nog het theekransje van mevrouw Holden. Dus best veel namen en dat brengt voor mij enige verwarring in het begin. Wel brengt dit leven in het Engels kuststadje rond 1950 en ook in het verhaal. Het boek is na een voor mij stroef begin vlot en toch niet te oppervlakkig geschreven. De jaren ’50 sfeer wordt goed weergegeven, de kleding wordt beschreven, de rangen en standen, de huizen en de mensen die er niet tussen passen.

Hoe verder naar het einde hoe meer ik in het verhaal zit en wil weten hoe bepaalde dingen zijn gegaan. Ik moet wel zeggen dat mijn verwachtingen van Jojo Moyes heel hoog liggen (dat komt echt door Voor jou) en dat dit boek niet aan die hele hoge verwachtingen voldoet maar het is zeker een fijn boek om te lezen zeker wanneer je door het begin heen bent en weet wie wie is. Leuk om te weten, het is een boek dat maar een tientje kost. Normaal betaal je al gauw twintig euro voor deze boeken dus voor een lekkere lente dag een boek nodig dan is dit toch wel heel fijn.

Wil jij het verhaal van Celia en Lottie lezen? Koop dan dit boek voor € 10,00 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Fontein

Bewaren

Bewaren