leef

Jonny Jackson & Elias Larsen – Leef Hygge

Kaarsjes aan, met een deken op de bank terwijl de verwarming ons huis verwarmt loopt Donder over de bank en ploft tegen me aan. Mijn meest ideale Hygge moment. Lezen op de bank in ons warme huis met mijn rode monster tegen me aan. Leef Hygge past heel mooi bij deze tijd, de tijd van meer tijd nemen voor jezelf, elkaar en terug naar huis naar de gezelligheid en warmte.

Hygge (spreek uit ‘hu ga’) is het Deense woord dat het gevoel beschrijft van gezelligheid, comfort en tevredenheid. Het is bijna onmogelijk om het te vertalen in het Nederlands. Hygge is misschien wel de reden dat de Denen tot de gelukkigste mensen op aarde te rekenen zijn. Hygge staat vol met recepten om met vrienden te delen en te eten, craftideeën voor in huis, inspiratie om te genieten van kleine dagelijkse dingen. Of het nu een warme kop chocomel, een hartverwarmende kom pompoensoep of een knuffelig paar viltslippers zijn, je zult zien dat Hygge je een warm gevoel geeft vanbinnen.

Leef Hygge is een heel mooi boek, doorbladeren geeft me al een warm gevoel. Ik wil eropuit en die lekkere strandwandeling maken, schelpen verzamelen om mijn eigen natuurstuk te maken en marshmallows kopen om lekker op te eten.

Leef Hygge is een vierkant boekje wat fijn in de hand ligt. Een zachte cover met mooie dikke pagina’s om te lezen en bekijken. Je hebt bij dit boek geen boekenlegger nodig want het is voorzien van een leeslint, ideaal zo’n detail in een boek. Het boek bestaat uit zes hoofdstukken maar voordat het echt begint en je meer Hygge kan brengen in jouw leven leggen ze nog even uit wat hygge is. In het boek leer je hoe je de hygge sfeer in huis kunt halen, je gaat creatief aan de slag, in de keuken staan om allerlei lekkers te maken maar je gaat ook naar buiten voor sneeuwpret, een fietstocht of een boswandeling. Het laatste hoofdstuk laat je zien hoe je simpel plezier beleefd en dat vind ik heel mooi de kleine geluk momentjes. Kleine geluksmomenten zijn mijn Hygge belevingen.

Je ziet hierboven een aantal foto’s waarin je de sfeer van het boek Leef Hygge goed ziet. Een sfeer die wordt neergezet door de goede vormgeving, gebruik van kleure, lettertypes en extra’s. Het totaal klopt. Naast vele inspirerende foto’s die zorgen dat je ook wilt maken en doen wat je op de foto ziet staan hebben ze mooie quotes op de pagina’s toegevoegd.

Wat is jouw ideale Hygge moment?

Wil je geinspireerd worden voor meer Hygge in je leven, klein geluk, een groot gevoel. Voor  € 12,50 is Leef Hygge te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC