minder

José Vriens – Niet minder

Avonden achter elkaar regent het. Niks lekkerder om dan met een boekje op de bank te kruipen en even weg kruipen. Niet minder van José Vriens is daar een heerlijk boek voor, geen verhaallijn om bang van te worden maar even wegkruipen in een roman.

In Niet minder van José Vriens valt lerares Kim als een blok voor Mikael, de vader van een leerling in haar klas. Het kan helaas niks worden, want hij is getrouwd. Maar Mikael, die haar gevoelens beantwoordt, weet haar toch te verleiden tot een affaire. Een ontdekking kan niet uitblijven. Wanneer dat gebeurt, wordt Kim op staande voet ontslagen. En Mikael? Die gaat verder met zijn vrouw en kinderen. Heeft ze voor deze man nu alles op het spel gezet?

Niet minder is een fijn boek. Het komt langzaam op gang met een liefdesverhaal wat niet mag. Dan wanneer er van mij wat actie/vaart in mag komen en het verhaal wat vlotter mag verlopen gebeurt dit ook. José Vriens richt zich echt op één persoon en de rest leeft daar omheen. Het boek draait om Kim, dei echt heel goed wordt neergezet als persoon, een kijkje in het leven van Kim, in haar vrije tijd maar ook als lerares. Het leest prettig en vlot, de hoofdstukken zijn niet lang en alleen dat kleine momentje wat ik had dat er wat actie/vaart in mocht komen daar is het bij gebleven. Daarna las het heerlijk door en wilde ik weten of Kim de liefde zou gaan vinden. Want ja ze is al 30. Wat gaat er allemaal met Kim gebeuren en komt ze hieruit?

José Vriens heeft met ‘Niet minder’ een heerlijke roman geschreven. Een roman die zeker anders loopt dan je zou denken. Dit boek lees je in een paar avondjes uit, elke keer een stukje met een dekentje op de bank erbij en hopen dat Kim de liefde gaat vinden.

Wil je ook genieten van een fijn verhaal en niet minder lezen? Koop dan het boek voor €14,99 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning