anders

José Vriens – Morgen is alles anders

Met de schrijfstijl van José Vriens maakte ik kennis met ‘Niet minder’ een heerlijke roman. Een roman die zeker anders loopt dan je zou denken. Dit boek lees je in een paar avondjes uit, elke keer een stukje met een dekentje op de bank erbij en hopen dat Kim de liefde gaat vinden. Met Morgen is alles anders hoopte ik weer zo’n fijn boek te gaan lezen.

Als een oude jeugdliefde van Carmen opeens weer verschijnt in het dorp, zet dat haar leven behoorlijk op z’n kop. De bemoeienissen van haar moeder maken alles nog een stukje erger. Carmen merkt in haar omgeving hoe ver die zogenaamde goede bedoelingen gaan. Als ze zelfs haar baan hierdoor kwijt dreigt te raken, beseffen Carmen en haar man dat het zo niet langer kan.

Een heerlijke roman, goede uitgewerkte karakters en een verhaallijn waarbij je hoopt op een mooi einde. Dit vat het hele boek van Morgen is alles anders helemaal samen. Elke avond heb ik een stuk gelezen in dit boek van José Vriens en genoot ik van het verhaal. Ik leefde mee met Carmen, wat er allemaal gebeurde en zich afspeelde in het dorp waar ze woont. Doordat de karakters goed zijn uitgewerkt leef je echt mee met de belangrijkste personen. Hoe het verhaal loopt is wel verdrietig maar het is hoe Carmen ermee omgaat dat ik met plezier heb doorgelezen en heb zitten te wachten op een mooie einde. Dat einde had ik verwacht, en niet en weer wel. Ik werd dus lekker op een dwaalspoor gezet tijdens het lezen.

Tijdens het lezen was er voor mij ook een heel herkenbaar stuk. Ik was verrast door dit stuk erin. Carmen gaat hardlopen en hoe het beschreven wordt hoe ze aan de start staat voor haar eerste 10 km wedstrijd, hoe ze zich voelt tijdens en na de run is zo herkenbaar. Dat was echt top geschreven het is precies zoals het is. Leuk dat twee favoriete bezigheden van mij in één samenkomen.

Wil je ook genieten van een fijn verhaal en Morgen is alles anders lezen? Koop dan het boek voor €16,99 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning