volgens fiep

Joyce Roodnat – Volgens Fiep

Joyce Roodnat deed het omgekeerde van Fiep Westendorp. Fiep las en tekenden Joyce keek en schreef. Op deze manier kwam Volgens Fiep tot stand. Een boek met illustraties en teksten, niet voor kinderen maar voor volwassenen.

Het werk van Fiep Westendorp is niet weg te denken. Iedereen herkent de stijl en weet wie het getekend heeft. Voor kinderen zijn er enorm veel boeken; Prins Karel, Het grote gouden fiep boek en natuurlijk Jip en Janneke. Wij ouderen duiken nog maar wat graag in de boeken van vroeger. Voor de teksten maar ook zeker voor de de illustraties.

Nu kunnen wij genieten van een Fiep boek zonder deze aan de jongeren te geven. Bij honderd illustraties van Fiep heeft Joyce een tekst geschreven. Wijsheden, levenslessem, korte stukjes tekst, voor ieder wat wild. Herkenbare teksten “De Bel”, leuke teksten “Bear Hug”en om over na te denken “De denker”.

Soms dacht ik “Waarom deze tekst?” Toen ging ik beter kijken en zag ik de mini details. De details die Joyce had gezien. De grappige details die je zeit door nog een keer te kijken naar de illustratie. Het is een mooi boek. De cover springt er gelijk uit tussen andere boeken door de rode cover met de grappige dame voorop. Als je het boek openslaat een rood valk met illustraties maar verder is het boek heel rustig met vooral veel zwart/wit en een klein beetje kleur voor wat details.

Wil je Volgens Fiep ook lezen ? Voor  € 19,95 is het boek te koop bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Rubinstein