volg

Joyce Spijker – Volg me

Volg me op Facebook, Twitter, YouTube, Instagram….. Waar kan je elkaar tegenwoordig niet volgen. Maar wat gaat er om in de wereld van influencers en de vele volgers die sommige accounts hebben. De online wereld waar alles kan en de waarheid niet bestaat.

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes.

Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.

Joelle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters?

Volg me een boek over het influencerleven

Met influencers, social media, reclame campagnes voor de “gewone” burger is Volg me echt een boek van deze tijd. Of het realistisch is dat weet ik niet want ik werk niet samen met een bureau maar ik weet wel dat de online wereld hard kan zijn. Hoe de online wereld werkt voor influencers word wel goed naar voren gebracht door het verhaal heen. Tijdens het lezen krijg je af en toe een DM te zien van een volgster van Claire. Een DM gericht aan Claire waar de volgster veel deelt en neerlegt bij een onbekende.

In het begin lijkt het nog een gewoon verhaal ondanks dat ik al wel een beklemmende sfeer voel. Claire wordt heel goed neergezet door Joyce Spijker. De kwetsbare kant van Claire zie je en de mooie kant en hoe dit bij elkaar komt.

Een echte thriller wil ik het niet noemen daarvoor is er te weinig echte spanning. Naar het einde toe komt er zeker spanning en dat is ook zeker even spannend toen zat ik helemaal in de bladzijdes om te weten wat er komen ging. Toch vind ik het een super boek, ik heb genoten van dit boek. Mijn eerste boek van Joyce Spijker en dat hoeft zeker niet de laatste te zijn. Haar schrijfstijl spreekt me aan. Het is heel vlot geschreven, korte hoofdstukken, hier en daar een stukje humor, goede research naar het onderwerp en beeldend geschreven. Er is een goed einde geschreven.

Denk eens na over wat jij wilt laten zien. Leugens of waarheid? Alleen het mooie of ook het slechte? Volg me van Joyce Spijker laat je hierover zeker nadenken.

Een boek wat perfect bij deze tijd is Volg me over het influencerleven. Dit boek is voor €16,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Ambo Athos

Bewaren