tijd vooruit

Juni; Wie heeft de tijd vooruit gespoeld?

Voor mijn gevoel is april net begonnen. Helaas is dat niet zo en zitten we al in juni de tijd is vooruit gespoeld. Wie heeft de tijd vooruit gespoeld? De tijd vliegt voorbij. Op werkdagen sta ik elke keer verbaasd als het alweer half 5 is en dus tijd is om te gaan. In het weekend is het zo weer zondagavond. Dit betekend wel dat ik het zowel op mijn werk als thuis naar mijn zin heb al mag de tijd van mij echt iets langzamer gaan. De tijd gaat snel terwijl ik geniet van heel veel dingen. Natuurlijk zijn er ook de minder leuke momenten maar die probeer ik zo snel mogelijk te vergeten. Blijven hangen ergens is nooit een goed idee. Natuurlijk kan je dit niet helemaal voorkomen want je gedachtes kan je echt niet helemaal in controle houden. 

Dat ik denk dat de tijd vooruit gespoeld is komt door alle veranderingen die er gebeurt zijn. Mijn collega is in maart weggegaan. Hiervoor is een oud collega in zijn plaats gekomen. Voor drie collega’s is nog veel nieuw en voor mij is alles vanzelfsprekend. Ik weet alles te liggen, weet de klanten en hun moeten dit allemaal nog leren maar dat leer je niet in een paar dagen of weken. Je leert zeker niet wat ik al bijna 16 jaar weet. Niet erg maar daardoor voor mij wel lastig om vrij te nemen.

In april waren er weer veranderingen. Office centre ging failliet en het postpakketpunt wat hier zat hebben wij overgenomen. Super leuk dat we dit hebben overgenomen maar ook veel werk soms. Gelukkig hebben we veel hulp en is het gezellig. In mei is er een nieuwe collega begonnen die vooral voor het postpunt zal zijn maar zeker ook ons helpt op rustigere tijdstippen. In deze weken heb ik lang gedaan over het lezen van mijn boeken. Ik had de rust niet of ik viel in slaap tijdens het lezen. Niet ideaal natuurlijk. In een periode als dit leer je meer en meer over jezelf en wat je wilt. Ik merkte dat ik een ochtend ritueel moest maken waarin ik naar buiten kon.

Sinds een paar weken heb ik een nieuw ochtend ritueel en ik vind het heerlijk. Rond 6 uur/half 7 ben ik wakker. Eten, aankleden even opruimen en dan ga ik minimaal 1 km wandelen. 1 km is niet veel maar ik ven even buiten geweest om de frisse lucht op te snuiven en actief bezig te zijn. Op deze manier begint mijn dag ontspannen en niet tempo, tempo. Tempo, empo doe ik op het werk al genoeg. Al zal dat de komende tijd minder zijn. Of nog genoeg maar in minder tijd. Ik ben een week vrij geweest en ga de vrijdagen de komende weken vrij nemen. Meer tijd voor mezelf en ons thuis.

tijd vooruit

Een weekje vrij is nooit lang genoeg. Ik heb altijd nog 101 dingen die ik wil doen. Alles wat ik wil krijg ik nooit af en het voordeel daarvan is dat ik me nooit hoef te vervelen. Ik wilde lezen, bloggen, creatieve dingen doen, wandelen, op pad enz enz. We hebben fijne dingen gedaan en ik heb gelachen en genoten. Dat is het allerbelangrijkste dat je geniet. De rest kan ik de komende tijd gewoon lekker gaan doen.

De maand juni gaat denk ik weer voorbij vliegen. Hopelijk nu wel met wat meer structuur voor de dingen die ik wil doen. Deze maand wordt de laatste verbouwing (hopelijk) aan ons huis gedaan. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat. Van een mini raampje krijgen we nu een echt dakraam en een stukje hoger. We gaan naar museum Voorlinden in Wassenaar, hier ben ik heel benieuwd naar. Heb er al veel van gezien op social media maar nog nooit heen geweest. Ik wil deze maand weer lekker veel wandelen, naar de kinderboerderij om te knuffelen met Twister,  Kraaltje en Croosje en hoop veel te lezen. Er liggen namelijk genoeg mooie boeken op me te wachten. Als kers op de taart mag ik mijn 37e verjaardag vieren.

Over de tijd vooruit spoelen…. hoe dan dat ik 37 wordt aan het einde van de maand? Ik weet niet hoe dit zo snel heeft kunnen gaan. Ik wens je een fijne maand en geniet van alle kleine en grote momenten.