kingdom

Jurassic Kingdom Schiedam

Maanden geleden kwam ik de aankondiging tegen in de krant van Jurassic Kingdom. Laat ik nou iemand kennen die nog veel gekker van dino’s is dan ik dus even het artikel doorgestuurd. Afgelopen zondag stonden we in Rotterdam om met de metro naar Schiedam te gaan waar Jurassic Kingdom tot 29 juli te vinden is. Het weer was lekker en we hadden er enorm zin in en waren heel benieuwd hoe het zou zijn.

Wanneer we richting het Beatrixpark lopen in Schiedam kijk ik mijn ogen uit hoe groot het daar is. Toestellen om te sporten, een enorme speeltuin voor de kinderen, een kinderboerderij en dan houd het nog niet op want op de bordjes zie ik staan vlindertuin en heemtuin. Dat het hier zo mooi was dat wist ik niet. Maar daar komen we allemaal niet voor vandaag we komen voor de dino’s. Al voor we het park in zijn staan er dino’s en een dino-ei waar je in kan. Enthousiasme in overvloed, we kunnen weer naar huis het was top!

Rianne en ik krijgen een echt kaartje omdat we contant betalen, Eveline en haar gezin een digitaal ticket. Dat ticket vind ik wel echt gaaf en ze hebben ook een goudfolie gebruikt. We wandelen naar binnen en zien de eerste dinosaurussen al staan. Ze zijn allemaal echt heel groot, ze bewegen en maken geluid. Net of je in de Jurassic films loopt. Het materiaal wat gebruikt is lijkt heel echt vooral bij de vliegende zie je dat heel goed bij de vleugels het is echt dun materiaal dat beweegt. De bewegingen zijn vloeiend. Het is echt heel gaaf om te zien en er te lopen. Wanneer je erdoorheen loopt en in de verte kijkt en je dan dino’s ziet staan die bewegen, het is zo bijzonder.

Vroeger was er in Blijdorp zoiets maar dan kleiner en ik was kleiner en nu sta ik hier voor één van de grootste dinosaurussen die er is. Ja ik vind het echt heel gaaf en geniet intens ervan. Nog leuker vind ik dat Rianne het ook echt leuk vind, ze kijkt de Jurassic films zeker maar of ze dit ook zo leuk zou vinden. Eveline oo daar is geen twijfel over die vind het fantastisch, haar zoontje jammer genoeg wat minder dus die gaat met papa spelen in de speeltuin.

Erna gaan we eten bij Restaurant Parkhoeve. Terwijl we buiten zitten zie ik de tyrannosaurus rex in de verte en ik blijf er elke keer naar kijken. De lunch was lekker en waar we zaten was erg fijn. Dat Rianne en ik een keer hier terug gaan komen is al zeker want ik wil wel meer zien van dit park, een mooie wandeling maken en even bij de diertjes kijken.

Wat heel jammer is zijn de beschadigingen die veelal door kinderen zijn aangebracht. Ze zijn er niet om op te klimmen maar helaas denken velen van wel. Detail maar toch wilde het even gemeld hebben. Verder vond ik het heel bijzonder om te zien en leuk dat het ook in Nederland is gekomen. In het maandoverzicht komt een vlog waar wat bewegende beelden te zien zijn.