Just do it yourself Memory jar

Just do it yourself Memory jar

Aan het einde van het jaar kijken we altijd even terug op wat we het afgelopen jaar gedaan hebben, wat we bereikt hebben. We zien het grote geheel, de hoogtepunten maar ook de diepte punten. Wat we missen zijn de kleine dingen ertussen. Wat maakte 3 januari een fijne dag en 18 maart? Weet jij dat nog als je zoveel dagen verder bent?

Om de reden dat we alleen de grote dingen onthouden wil ik een memory Jar bij houden. Een paar regels op een kaartje invullen met op de voorzijde de datum en de dag. Heel simpel niks moeilijks. Niet elke dag hoef ik een kaartje in te vullen want ik zal het vast een aantal keer vergeten. Dat is net zoiets als een dagboek bijhouden dat doe je drie dagen, je vergeet een dag en dan doe je weer een paar dagen.

 Just do it yourself Memory jar

Bij mijn kerstpakket zat een hele grote weckpot met op de voorkant een zwart vlak waar met krijt opgeschreven kan worden. Ideaal door de grote om mijn memories in te stoppen. Ik ging aan de slag met mooi crème glinster papier. Ik sneed verschillende maten papier, vouwde kaartjes dubbel en liet ze als enkele kaartjes. De pot werd voller en voller. Ruim 300 kaartjes zitten er in de pot.

Just do it yourself Memory jar

De pot pak ik ook aan want hij moet wel vrolijk zijn en niet gewoon een grote weckpot gevuld met briefjes. Glitter bloemetjes, zwarte vlinders en een zwarte bloementak langs de zwarte verf. Nog een lint en dan een sticker met een mooie tekst erop en hij is klaar. Klaar om gevuld te worden met kleine grote herinneringen.

Just do it yourself Memory jar

Aan het einde van het jaar hoop ik een hoop mooie momenten verzameld te hebben. Heb jij ook wel eens een memory jar gemaakt?

Bewaren