Just keep running to 21 km

Just keep running to 21 km

Het is alweer een paar weken geleden toen ik een knoop doorhakte. Ik zat er al een tijd over na te denken maar waar en wanneer loop ik een halve marathon??? De halve marathon in Disney land Parijs lijkt me erg leuk, deze gaat alleen in de kosten wel hoog uit komen verwacht ik. In een whatsapp gesprek met Zélia kwam het op de halve marathon. Wanneer en waar ga ik hem lopen. Nou de datum is er en ik sta ingeschreven. Op 11 oktober sta ik aan de start van mijn eerste officiële halve marathon. Een halve wauw wat ver wat eng. Maar het belangrijkste wat leuk!

Waarom een halve marathon en waarom in Eindhoven?
Als Rotterdam hem had tijdens het marathon weekend dan was mijn keuze voor Rotterdam gegaan maar helaas die hebben ze niet. De massa mensen houd je bezig, je blijft gaan dus het moest een grote run worden. Veel vriendinnen zullen de halve marathon in Eindhoven lopen. Er staat support langs de kant van een hele lieve vriendin en dat bij elkaar maakt het perfect. Mijn grootste supporter keek sip. Nou dan kan ik niet mee? Gelukkig kan ze wel mee want Ri wat moet ik nou zonder jouw! Wetend dat jij daar staat langs het parcours en aan het einde dat maakt het dat ik het vol hou.

Ik wil de halve marathon lopen omdat het de volgende stap ik na de 15 km Bruggenloop. Na de bruggenloop wist ik dat de halve mijn volgende stap werd. Dat wist ik al voordat ik de finish over was. Eerst wilde ik hem volgend jaar doen maar het plan is naar voren geschoven omdat het kan en goed voelt. Het is ook een stap dichter naar de marathon die ik wil gaan lopen. Lukte de halve marathon me dan heb ik een fijn gevoel om door te trainen richting een hele marathon.

Just keep running to 21 km

Het avontuur start met een paar nieuwe schoenen die me naar de halve marathon moeten gaan brengen. Zaterdag stond ik samen met mijn vriend in een gigantische winkel in Zoetermeer. Vol met schoenen en een redelijk groot stuk loopbaan. Ik vertelde aan een medewerker mijn twijfels over mijn huidige schoenen. Mijn terugpak naar mijn oude schoenen en toen gingen we aan de slag. Ik moest op een glasplaat met een spiegel eronder staan zodat de druk op mijn voeten zichtbaar was. Ik sta op mijn hiel en voorvoet. Mijn zijkanten geef ik geen druk op. Dit is de reden dat ik met de verkeerde schoen last van mijn rechterscheenbeen krijg. Het was goed zichtbaar dat ik niet voldoende op mijn rechter grote teen sta. Wanneer ik op één voet sta dan is die druk er wel. Hier is dus niks ergs aan de hand mee het is een gewenning van jaren die grote teen ontzien hebben maar als ik hem nodig heb gebruik ik hem dus wel. Mijn oude schoenen aan en heen en weer lopen op de baan terwijl ze via een camera mijn lopen bekeken. Diverse schoenen kreeg ik aan, lekker, niet lekker, na drie stappen al een drama maar elke schoen was van nut. Het nut was om te zien welke schoen het beste was. Ik kreeg ook een hele leuke schoen aan, ik liep een stukje op de baan en wou al stoppen. Ze zaten vreselijk maar ik moest door en hij liet me zien wat deze schoen fout deed. Het was de overdreven versie van mijn oude schoen. Uiteindelijk liep ik de deur uit met een fijne schoen in een apart kleurtje met een andere zool als de standaard zool.

Just-keep-running-to-21-km

Het eerste rondje liep ik op zondag. Een kilometer ging voorbij en het ging lekker, de volgende kilometers voelden heerlijk. Het was warm maar dit keer was ik voorbereid met water. Mijn voeten bleven gaan en gaan toch probeerde ik het rustig aan te doen. Niet al mijn energie wou ik aan het begin van de dag al kwijt zijn, na de hemelvaartsdagloop was ik ruim een week niet echt fit dus gelijk vol gas gaan is natuurlijk niet slim. Na ruim 4 km kwam ik bij mijn ouders aan. Even mijn schoenen laten zien, wat drinken en kletsen en weer terug naar huis. De weg naar huis deed ik veel rustiger. Ik liep meer dan ik snelheid maakte maar ik genoot van het uitzicht. Ik rommelde wel wat met mijn veters want die moet ik nog even goed afstellen.

Het avontuur gaat nu echt beginnen en daar heb ik zin in. Mijn focus ligt niet alleen op de halve marathon maar ook de wedstrijden die nog komen gaan. Afgelopen week heb ik weer een wedstrijd aan de planning kunnen toevoegen. De beach run in Kijkduin het is een uitdagende maar daar heb ik wel zin in.

In juni loop ik:

  • 7 juni de Zuidersterloop 7,5 km
  • 14 juni de ladiesrun 10 km
  • 28 juni Run for kika 10 km

In juli loop ik:

  • 3 juli de Beach run kijkduin 5 km

In augustus loop ik:

  • 18 augustus de ronde van west 10 km

In september loop/fiets ik:

  • 12 september de ronde van nedstaal  10 km
  • 19 september de Leontien ladies run 10 km
  • 20 september de Leontien Ladies ride 35 km

Ik ga mooie routes uitstippelen zodat ik niet elke keer dezelfde kant op ga. Op instagram kan je mijn weg naar de halve marathon volgen en ook hier zal ik af en toe een update doen.