dromenvanger

Kaat de Kock – Dromenvanger

Dromenvanger is echt een young adult summer read. De voorkant geeft me een zomer gevoel met de dromenvanger, de zon die door de veertjes schijnt dat hele gevoel is al fijn. Daaraan zie ik direct dat dit een summer read is.

Op vakantie in Amerika leert Floor de knappe en lieve Josh kennen, en ze vallen meteen voor elkaar. Eenmaal thuis wil Floor hem uit haar hoofd zetten, maar ze blijven chatten en mailen. Dan ontmoet ze Matthias, die een reispartner zoekt voor een roadtrip door de VS. Floor twijfelt, maar als ze de ziekte van haar vader niet aankan, besluit ze naar Josh te vluchten. Het begin van een reis die heel anders eindigt dan verwacht.

Het vorig boek wat ik van Kaat de Kock las was Niets om het lijf, een treffend boek over zelfverwonding en een eetstoornis, iets wat je niet wilt krijgen en een ander wilt helpen het niet te krijgen of erbovenop te komen. Dromenvanger is zeker een boek met een diepere betekenis maar minder serieus als Niets om het lijf. Het is een liefdesverhaal maar wel met een laag eronder want de vader van Floor is ziek. Hoe gaat ze hiermee om en wat voor effect heeft het op haar. Het wordt in het verhaal gemengd en dat wordt op een goede manier gedaan.

Je maakt echt de reis mee die Floor met Matthias maakt in Amerika. Ze maken leuke dingen mee, voeren gesprekken, gaan naar plekken toe, een roadtrip met vakantieliefde en een opbloeiende liefde. Je maakt echt de reis mee door hoe het verteld wordt, de sfeer van de weg, een eettentje langs de weg, de sfeer van een motel en daardoor heb je het idee dat je echt meegaat op de reis.

De schrijfstijl is heel fijn. Je leest naast de gesprekken de gedachtes van Floor, alles wat in haar omgaat. Van een simpele gedachte tot hoe ze zich voelt over de situatie van haar vader. Het leest ook heel vlot door de gebeurtenissen en de activiteiten die elkaar opvolgen. Aan het einde leg ik het boek gewoon niet weg want ik wil weten hoe Floor haar leven verder gaat na de reis naar Amerika, dus ik lees verder tot het boek uit is.

Dromenvanger is echt een leuke summer read. Je kan dit boek voor € 16,95 bij bol.com kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis