rapsodie

Kanoko Egusa – Rapsodie in het bos

Wanneer ik de cover bekijk van Rapsodie in het bos zie ik zo veel dat ik er helemaal in verdwaal, ik zie steeds nieuwe dingen. Een prachtige stijl, heel zacht waarin de illustraties zijn gemaakt. Op een lichtroze omkaft wordt er al een heel verhaal verteld. Binnen in het kleurboek gaat het verhaal verder.

Rapsodie in het bos is van de Japanse illustrator Kanoko Egusa. Kanoko maakt echt prachtige illustraties, op haar website en instagram te zien, helaas kan ik op haar website weinig lezen vanwege de taal maar de afbeeldingen vertellen hun verhaal. Kanoko neemt je mee naar haar mysterieuze wereld, waarin je een kijkje krijgt in het mysterieuze leven van de dieren die er leven. De dieren leven er vrij, onaangeraakt door mens en techniek. Je vindt er exquisiete planten en natuur, uitbundige bloeiers, antieke architectuur, prachtige landschappen en natuurlijk de schattigste dieren. Van fluffy konijnen die je een bos bloemen presenteren, een duif in een koekoeksklok en muisjes die een taart versieren tot geheime deuren in boomstronken, eekhoorns in wollige truien en trommelende wasberen – sprookjesachtiger dan dit wordt het niet.

Het kleurboek begint met Er was eens…. een kort verhaal en daarna vertellen alle illustraties het verhaal. Het verhaal wat alle vier de seizoenen aan doet begint bij de lente, gaat naar de zomer, de kleurrijke herfst en de koude maar mooie winter. De illustraties zijn van bloemen, gebouwen, objecten maar ook dieren. Een kat met een cape om, een koningspak, een uil met een hoed op en muizen in rokjes en met koksmutsen op. Een wonderlijke wereld is er gecreëerd waar op elke bladzijde veel te zien is en te ontdekken.

Voor ik begin met kleuren heb ik op de pagina veel te bekijken. Kleine leuke details, mooie bloemen, een mooi geheel. Het kleurboek is van begin tot het einde één geheel. Sommige illustraties staan op één pagina andere staan over de twee pagina’s heen. Ik ben lekker aan de slag gegaan bij het seizoen van nu. Een kerstboom kleuren met grote rode strikken. Toch ook even iets anders gekleurd want ik wilde even kijken hoe de pagina’s reageerden op stiften. De ene kleur zie je niet aan de andere zijde maar sommige kleuren wel. Het papier is niet zo dik als de boeken van Hanna Karlzon. Ik denk dat dit papier van Rapsodie in het bos ongeveer 160 gram is en daardoor zie je een beetje wat je aan de andere kant doet. Het is dan ook zeker even testen welke stiften je wel en niet gebruikt. Mijn tip probeer dit altijd even op de laatste pagina.

Met één illustratie ben je uren zoet, het zijn hele uitgebreide creaties om te voorzien van kleur en leven. Met dit kleurboek ben ik nog wel uren zoet. Fijn om elk seizoen een aantal kleurplaten te hebben om te voorzien van kleur. Ik ga nog vele uren aan de slag, om mijn vorderingen te zijn zal ik af en toe een update op instagram laten zien.

Verlies je voor uren in Rapsodie in het bos voor  € 14,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC