cijfers

Karin Luttenberg – Handlettering 1 2 3 doe je zo!

Wanneer je met handlettering bezig bent ontkom je er niet aan om cijfers en symbolen te gebruiken. Soms is het best lastig te verzinnen wat voor cijfers ik ga gebruiken en kom ik dus elke keer op dezelfde stijl uit terwijl er zo veel leuke manieren zijn om ze neer te zetten.

Karin Luttenberg van Handlettering doe je zo en Handlettering jounal doe je zo heeft een boekje gemaakt met verschillende stijlen van cijfers en symbolen. Dit boekje is om ons te inspireren andere cijfers te gebruiken dan de standaard die we elke keer gebruiken. Achttien verschillende stijlen die elk als voorbeeld staan in dit boekje. Sommige zijn ook verwerkt in een voorbeeld zodat je kan zien hoe je ze kan toepassen.

Bij de voorbeelden staat elke keer een klein stukje tekst met uitleg. Bijvoorbeeld hoe je begint aan de cijfer, welke pen je gebruikt, hoe je de cijfers en symbolen het beste kan combineren met tekst. Er zijn een paar pagina’s met doodles om je te inspireren voor bij je handlettering creatie.

Dit kleine boekje is een aanvulling op de andere boeken en geeft mij en jouw zeker de inspiratie om eens andere cijfers te gebruiken. Ik ben er al mee aan de slag gegaan en ik ga het handletteren steeds leuker en leuker vinden dus ga ik hier nog veel mee oefenen en creaties maken. Afgelopen zondag maakte ik de creatie hierboven. Redelijk simpele cijfers maar door een kleine toevoeging door lijnen toch net anders.

Op mijn Instagram account zie je meer van mijn creaties die ik maak. Doe jij aan handlettering

Dit boekje is voor €7,50 te koop bij bol.com  fijn als extra oefen/naslagwerk en erg leuk als cadeau te doen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Moon