Luttenberg

Karin Luttenberg – Handlettering A B C doe je zo!

Handlettering is enorm leuk. Niet meer even een krabbeltje maar een hele creatie. Een notitie krijgt een mooie kop en een beschrijving van een leuke dag wordt een kunstwerk.  Soms is het best lastig te verzinnen wat voor soort letters ik ga gebruiken en kom ik dus elke keer op dezelfde stijl uit terwijl ik  op de computer de ene na de andere gebruik. Karin Luttenberg heeft hier een mooi boekje voor Handlettring A B C doe je zo!

Karin Luttenberg van Handlettering doe je zo en Handlettering jounal doe je zo heeft naast Handlettering 1 2 3 doe je zo een boekje gemaakt met verschillende stijlen letters. Dit boekje is om ons te inspireren andere letters te gebruiken dan de standaard die we elke keer gebruiken. Zeventien verschillende stijlen die elk als voorbeeld staan in dit boekje. Sommige zijn ook verwerkt in een voorbeeld zodat je kan zien hoe je ze kan toepassen. Die voorbeelden vind ik echt ideaal want zo zie ik ook hoe ze in een woord of zin gebruikt worden en niet alleen in een rijtje letters.

Bij de voorbeelden staat elke keer een klein stukje tekst met uitleg. Hoe plaats je bij deze letters de schaduw, hoe combineer je de letters, gebruik een balpen. Dit kleine boekje is een aanvulling op de andere boeken en geeft mij en jouw zeker de inspiratie om eens te gaan experimenteren met letters.

Op mijn Instagram account zie je meer van mijn creaties die ik maak. Doe jij aan handlettering? En een tip van Karin Luttenberg Denk nu niet dat dit allemaal veel te moeilijk is. Gewoon beginnen met het oefenen van de letters en dan komt de rest vanzelf! Je kunt het!

Dit boekje is voor €7,50 te koop bij bol.com  fijn als extra oefen/naslagwerk en erg leuk als cadeau te doen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Moon