feest

Karin Luttenberg – Handlettering feest doe je zo

Handlettering vind ik echt leuk en ik maak graag mijn creaties. Creaties die ik laat zien op mijn instagram account maar ook creaties die ik niet laat zien en waar ik gewoon lekker mee bezig ben. Hier en daar probeer ik wel eens wat nieuws zoals handletteren op hout maar het meeste doe ik toch nog steeds op papier. Karin Luttenberg laat in Handlettering feest doe je zo allemaal leuke alternatieven zien in plaats van papier.

Al een verzameling boeken van Karin Luttenberg in mijn kast maar eerlijk is eerlijk ze heeft er weer een topper bij gemaakt. Handlettering Feest doe je zo heeft voor elk feest en iedere feestdag inspirerende toepassingen van handlettering. Van menukaarten en wijnflessen voor op de eettafel tijdens Kerstmis tot babyschoentjes bij een geboorte en van ballonnen voor een verjaardag tot paaseieren. De ramen voorzien van een sinterklaas tekening of met kerst een mooie versiering. Voor elk feest is er iets leuks bedacht, geen feestje zonder een creatieve creatie.

Handletteren is heel erg leuk om te doen, ontspannend en lekker creatief. Toch denk ik soms wat ga ik nu weer maken en wat doe ik met al mijn creaties. Handletteren met een doel is dan wel erg leuk. Zo heb ik laatst voor een vriendin die haar eerste marathon liep geen kaart gekocht maar een handletter creatie gemaakt voor haar. Handletteren met een doel dat is wat je met dit boek zeker doet.

Wat vind je allemaal in Handletteren feest doe je zo

Handletteren feest doe je zo kan je gebruiken zonder enige voorkennis van handletteren of eerdere boeken van Karin Luttenberg. Het is wel handig om eerst wat te oefenen want deze projecten zijn wel uitdagender dan werken op papier. Er wordt uitgelegd welke materialen je nodig hebt. tips & tricks zoals ontvetten, carbonpapier en gebruik van de pennen en dan kan je aan de slag. Eerst weer even een opfrisser met schreef en schreefloze letters en dan gaan we aan de slag. Het eerste project is leuk en makkelijk. Rietjes voor een verjaardag, cake toppers, traktatie versiering, patatzakjes, vlaggetjes en langzaam komen de lastigere projecten maar wel heel leuk. Wacht dacht je van schoenen voorzien van een leuke creatie of een koffertje. Met pasen een ei versieren, ja echt tekst op een ei.

Uitdagende projecten zoals het raam voorzien van een creatie, een voorraadpot, een fles wijn of een kerstbal het kan allemaal en hierdoor krijg ik zelf nog meer leuke ideeën. Karin legt goed stap voor stap uit hoe je de creaties maakt. Niet alleen maar tekst hoe je het moet doen maar met foto’s geïllustreerd. Dit is echt heel fijn gedaan.

Op hout ben ik weer bezig geweest maar die creatie was niet echt geslaagd, iets met een verkeerde stift en hout dat ging zuigen dus dat was geen mooie strakke handlettering meer. Wanneer de kerstballen naar beneden komen ga ik aan de slag op een kerstbal. Maar voor Sinterklaas heb ik een creatie van Karin op papier nagemaakt.

Ideaal van de boeken van Karin Luttenberg vind ik de rustige en duidelijke opmaak. Niet druk en schreeuwerig maar rustig en in zwart/wit. Alle boeken passen perfect bij elkaar en vormen een mooie lijn, daar hou ik van dat ze bij elkaar in de kast of op tafel kunnen liggen.

Maak jij Handletter creaties?

Handletter Feest doe je zo van Karin Luttenberg is voor € 14,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Moon