journal

karin Luttenberg – Handlettering journal doe je zo

Aan het einde van de zomer ben ik druk geweest met het boek Handlettering doe je zo. Sinds die tijd krabbel ik niet zo maar even wat neer als ik aan de telefoon zit nee ik maak er echt wat moois van. Een briefje met de naam van de klant wordt een klein kunstwerkje. Het is leuk om meer te maken van woorden of zinnen. Zeker wanneer ik bezig ben in mijn bullet journal heb ik veel aan wat ik al geleerd heb.

Journals zijn populair maar waarom zou je alleen maar notities erin zetten, je planning, je doelen, je voortgang als je het mooier en leuker kan maken. Handletter je teksten, voeg een tekeningetje toe en het wordt niet een notitie of een plan, het wordt een document. Karin Luttenberg heeft met Handlettering journal doe je zo weer een berg inspiratie en leuke ideeën voor je om aan de slag te gaan met journaling of je journal mooier en leuker te maken.

Wat is dit een leuk boek! Het is een aanvulling op Handlettering doe je zo maar zonder bekend te zijn met handlettering kan je dit boek ook zeker wel gebruiken en mee aan de slag. Als eerste zie je een super leuke pagina waar je kennis maakt met Karin Luttenberg. Karin is Grafisch Vormgever en is drie jaar geleden begonnen met handlettering, hierdooor is ze in een handlettering avontuur beland. Ze deelt haar creaties op o.a. instagram wanneer ik dat zie wil ik aan de slag en ook zo mooi teksten en illustraties kunnen maken.

Het boek begint met uit te leggen wat journaling is, wat je nodig hebt en een pagina met inspiratie. Want waarover kan je gaan handletteren? Nou eigenlijk over alles kan je handletteren. Twee pagina’s met inspiratie maar eigenlijk vind ik het hele boek een hele inspiratie. Elke pagina is mooi vorm gegeven, geillustreerd en voorzien van leuke tekeningetjes of teksten. Neem alleen al de voorkant van het boek, zoveel verschillende lettertypes en kleine illustraties, ik blijf maar kijken en ontdek weer wat nieuws. Dit boek is in dezelfde stijl als het eerdere boek en ik ben er nog steeds helemaal weg van dat zwart witte en af en toe wat kleur in de illustraties maar verder niet.

Karin vertelt je over haar werkproces, hoe ze haar journal opbouwt, het opvult en wat haar trucs zijn. Wat heel belangrijk is dat journals verre van totally perfect hoeven zijn. Je moet foutjes durven maken en je kan ze gemakkelijk oplossen vooral als je een letter vergeet zet hem er ergens bij teken een pijl of een leuk poppetje bij en het is opgelost. Niet alleen letters en teksten worden bij journaling gebruikt. Nee je gaat ook illustraties erbij maken, een gebouw wat je tegenkomt, iets wat bij je dag past.

Je gaat niet alleen aan de slag met pennen en potlood nee je gaat ook met inkt en aquarel of acryl verf werken. Zo wordt je journal mooier en uitgebreider. Echt een kunstwerkje eigenlijk. Daarnaast werkt het echt heel rustgevend om lekker bezig te zijn met een verslag van de dag, een mooie inspiratiepagina of een mooie tekst.

Natuurlijk ben ik zelf de laatste tijd lekker bezig met handletter journalling en hieronder een pagina die ik maakte na aanleiding van afgelopen weekend. Zelf heb ik nog wel wat op en aanmerkingen en kan ik beter eerst helemaal met potlood werken en niet na de helft gedaan te hebben met mijn pen aan de slag gaan. Van mij ga je zeker vaker creaties voorbij zien komen. Dit boek vind ik waarschijnlijk nog leuker dan het boek Handlettering doe je zo. Hierbij komen namelijk veel verschillende technieken voorbij zelfs wat knip en plakwerk als je dat wilt en dat is toch wel erg leuk.

Wil je ook graag aan de slag met handlettering journal? Handlettering journal doe je zo kost €14,99 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Moon

Bewaren

Bewaren

Bewaren