Karin Slaughter - Gespleten

Karin Slaughter – Gespleten

In mijn kast een hele rij zwarte kaften met witte en rode letters, boeken van Karin Slaughter. Het eerste boek wat ik van haar las was Zoenoffer en dat maakte zo’n indruk dat ik nog steeds een stukje tekst weet wat er in stond en dat is al ruim negen jaar geleden. Vanaf dat moment ging ik haar boeken lezen. Geen recensies nog op de blog van haar boeken. Ik las ze bijna allemaal voordat ik blogde. In de kast ligt Goede dochter nog op me te wachten om te lezen.

De nieuwe Karin Slaughter heb ik dan nu wel al gelezen. Een prachtige voorkant met een foto van een dame met haar hand voor haar ogen, een rood touwtje om haar vinger en verder heel wit met rode lippen. Een voorkant die bij de anderen past. Het duurde heel even voor ik kon gaan lezen want het pakketje lag bij een afhaalpunt in een ander dorp en mijn huidige boek moest eerst uit maar toen was het echt tijd om aan een boek van 494 bladzijdes te beginnen.

494 bladzijdes, iets waar ik normaal erg tegenop zie. Geef mij maar boeken van 350 pagina’s maar op één of andere manier houd me dit bij Karin Slaughter niet tegen om te beginnen met lezen.

Waar gaat Gespleten over?

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

Wat vond ik van Gespleten?

Karin Slaughter, she did it again! Ik denk het spannendste boek wat ik gelezen heb dit jaar. Eroverheen gaan gaat nog een moeilijke worden. Een boek van 500 pagina’s nee die lees ik niet graag, te veel, te lang maar bij Karin Slaughter niet dan wil je dat er nog meer bladzijdes zijn. Wat heb ik van het begin tot het einde genoten van dit boek, oke op een klein stukje na dan, want een hoofdstuk vrij in het begin toen er teruggeblikt werd naar vroeger vond ik echt heel saai en langdradig maar het was wel nodig voor het verdere verhaal dus dan is het wel minder erg. De hoofdstukken zijn lang maar dat is geen probleem want je leest ze echt achter elkaar weg doordat de snelheid erin zit. Terwijl er niet schokkend veel gebeurt op sommige stukken leest het echt wel snel want je maakt een reis mee met Andrea, een zoektocht en daar tijdens die reis ontdek je steeds meer.

In het gehele boek voel je een spanning. Ik zat echt in het verhaal maar had niet overal een duidelijk beeld al waar het heen zou gaan en wat er ging gebeuren en dat wilde ik weten. Door het spannende begin zit je direct in het verhaal maar wat is er allemaal echt en waar? Wie is Laura en komt Andrea erachter. Het boek is spannend en mysterieus en die combinatie maakt het zo sterk. Wat de boeken van Karin Slaughter ook zo sterk maakt is voor mij de duidelijke omschrijving van gruwelijke gebeurtenissen. Precies hoe het mes in de nek gaat, het bloed, de val, hoe ze dat beschrijft dat bezorgt dat je het voor je ziet en kippenvel krijgt.

Vanaf het begin tot het einde een fantastisch boek. Gespleten is voor €19,99 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Harper Collins