Katten van het dorp

Katten van het dorp

Negen jaar geleden is mijn kattenhart ontstaan. Ik zocht een vriendje, gezelschap als ik thuis kwam. Een konijn was een leuk idee daar had ik er al jaren een van willen hebben maar geen goede combinatie met hooikoorts. Wat dan? Mijn vriend heeft altijd katten gehad dus tikte ik op marktplaats in rode kitten. Daar zag ik een hoofdje met grote oren. Direct langs gegaan in een dorp om de hoek en Donder meegenomen naar huis. Het moment dat mijn kattenhart tot leven kwam.

Tegenwoordig vind ik het leuk om tijdens een wandeling katten tegen te komen. Je herkent echt wel of een kat aardig en lief is of niet. Laatst wandelde ik met mijn fototoestel door het dorp en kwam ik een hele mooie kat tegen. Ik stond midden op een open stukje en de kat zag me en kwam naar me toe. Het was een mooie knuffelkat, ideaal om te fotograferen.

Katten fotograferen is alleen een hele opgave want stilzitten dat doen ze niet. Onderstaande foto geeft goed weer hoe heel veel van de foto’s eruitzagen. Helaas gebeurt dit veel want ze zijn soms best snel en als je op onderstaande foto goed kijkt spot je zelfs een tweede kat.

Gewoon flink blijven oefenen en proberen dan ga ik zeker nog veel leuke en mooie foto’s maken van de katten in ons dorp.