stappendoel behaald

Keep it up!: 100 dagen stappendoel behaald

Zondag 17 oktober trilde mijn horloge en liet zien dat ik 100 dagen afvinkte en daarmee was mijn stappendoel behaald voor die dag. 100 dagen heb ik mijn stappendoel behaald en dat vind ik toch wel heel tof om te zien. Zaterdag 10 juli was dag 1 met 8759 stappen. Op dag 100 heb ik meer dan dit gelopen want het doel is 10.000.  

Stappendoel behaald

Sinds zaterdag 10 juli probeer ik elke dag mijn stappen doel te halen. In juli had ik hem op 7.000 gezet, augustus 8.000, september 9.000 en oktober gaf me 10.000 stappen per dag. Die 10.000 stappen blijft nu elke dag het streven want dat is heel gezond. Wil je meer weten over waarom het gezond is om 10.000 stappen per dag te lopen dan kun je dat lezen op de website 10.000 stappen. Wandelen is enorm fijn maar deze stappen zet ik niet alleen in een wandeling. Tijdens het bewegen op mijn werk of in huis worden veel stappen gemaakt. In de avond wandel ik vaak nog wel even een rondje want niet elke dag haal ik veel stappen uit een werkdag. Mijn record staat op 3 oktober met 20.491 stappen. Dat is op één dag twee keer het stappendoel behaald.

Bewegen blijft belangrijk

Bewegen vind ik erg belangrijk zelfs als ik veel te doen heb of geen zin. Geen zin komt zeker voor ondanks dat het soms niet zo lijkt. Ik heb een regel met mezelf dat ik het minimaal 15 minuten moet proberen. 15 minuten heb ik dan geen zin meer mag ik stoppen en anders ga ik lekker verder. De afgelopen week heb ik dagen gemaakt van 9-9,5 uur waar ik normaal elke dag 8 uur werk. Vroeg op en direct naar het werk. In alle stilte doen wat er nog ligt. Heerlijk vond ik dat maar het heeft ook zijn prijs. Want het is niet alleen eerder beginnen maar heel de dag aanpoten. Aan het einde van de dag betaal ik de prijs daarvoor door best wel moe te zijn. Toch probeer ik te wandelen, yoga te doen of naar de sportschool te gaan.

Stappendoel behaald

De afgelopen week heb ik op maandag gewandeld, dinsdag yoga gedaan, woensdagochtend een mini workout, in de avond een 8 km wandeling, donderdag getraind in de sportschool, vrijdag gewandeld, zaterdag gewandeld en yoga gedaan en zondag getraind in de sportschool en gewandeld. Waar ik het meeste tijd aan kwijt was? De trainingen in de sportschool en de langere wandelingen maar tijd kwijt is het verkeerde woord. Ik had tijd voor mezelf en dat was heerlijk.

Voor de komende week ben ik een plan aan het uitschrijven en die bevatten ook wat korte workouts.