september eindigen

Keep it up!: September eindigen en oktober goed beginnen

Let’s go september is goed geëindigd. September eindigen ging goed met elke dag mijn stappendoel gehaald. Yoga gedaan, getraind in de sportschool en Oktober lekker begonnen met een hele actieve dag op mijn werk, wandeling in het bos en een flinke afstand wandelen in Capelle aan den IJssel. 

Yoga in de avond

Deze week pakte ik het weer op om 10 tot 25 minuten yoga te doen. Ik heb zo mijn go to yoga video’s. Standaard als ik het niet weet en heel relax wat wil doen is het Yoga Flow. Deze week pakte ik de wat actievere video’s mee. Dan zitten er wat core oefeningen bij en balans een stukje actiever. Zes avonden heb ik mijn matje uitgerold. Één avond niet want met meer dan 10.000 stappen alleen al op mijn werk was ik in de avond helemaal kapot van de dag en was het genoeg, ik had nog wel de gedachte om mijn matje uit te rollen maar het bleef bij alleen denken.

september eindigen

Samen sporten

Donderdag was het super leuk want ik ging weer eens trainen met mijn zus! Dat was super lang geleden en leuk om weer samen te doen. We starten samen en na even wat dingen zelf gedaan te hebben kwamen we weer samen. Mijn nieuwe schema stond in de app en ik deed een aantal van de oefeningen. Niet alles want ik moet wel erg wennen aan de oefeningen dus rustig starten zeker na een werkdag. Mijn benen verzuurder wel lekker van de oefeningen maar kennelijk had ik nog wat over om lekker met de ballen te gooien aan het einde. Dit heb ik Rianne ook laten doen en dat was zeker leuk om een keer samen te kunnen doen.

Actieve zondag

De zondag was echt super actief. De regen kletterde heerlijk op het dak maar na even iets langer geslapen te hebben dan heel de week stapte ik uit bed. Om 8 uur stond ik in de sportschool om te trainen. Dit keer niet lang op de loopband maar even 5 minuten om warm te worden. Lopen zou ik nog genoeg doen deze dag. Starten met een warming up voor mijn rug, armoefeningen, nog wat rug, een klein beetje core en als afsluiter omdat ik het zo lekker vind lekker gooien met een bal. Dat blijft echt zo lekker een bal optillen en keihard neergooien, opvangen en weer gooien.

De regen bleef maar doorgaan en doorgaan. Zou het regendeken wat boven ons land hing nog verdwijnen? Als ik de buienradar mocht geloven zou om half 3 het ergste zijn geweest. Laat dat nou goed uitkomen want om 14:20 stond ik klaar om te starten met een 10 km wandeling. Over deze wandeling zal ik van de week meer vertellen want het verdiend meer dan een stukje in een weekverslag.

In de avond nog even yoga omdat het lekker is maar dit keer zeker ook om te proberen de spierpijn voor te zijn. Want ik kan je alvast verklappen 10 km wandelen met mij is niet heel relaxt. Het was een heerlijke afsluiter van de week en op zondag tik ik een dubbel dagdoel aan. Recordje!

September eindigen op een fijne manier maar oktober is nog veel beter begonnen.