Kieran

Kieran E. Scott – Zon

ZON is een klein boekje, een geschenk voor jezelf of een ander. Het boekje is verkrijgbaar in drie kleuren; groen, geel en roze. Mijn kamer was vroeger groen en geel of alleen groen maar ik ben een enorm roze meisje behalve als het op inrichting gaat. Dus ik heb de roze variant van ZON geschreven door Kieran E. Scott.

De kaft is helemaal roze. Op de voorkant en de rug staan in zwarte letters en blind praeg zon. Op de achterkant op dezelfde manier een klein stukje tekst en de naam van de schrijver. Mooi gedaan, eenvoudig maar af tot op de detail. Om het boekje heen zit nog een witte buikband. Aan de voorkant kan je dan al zien waar dit boekje voor is. Het boekje geeft je een moment van rust wanneer je het leest. Er staat niet veel in, een paar woorden per bladzijde maar doordat je dit leest neem je even de tijd om tot rust te komen. Het doel van het boekje ZON door Kieran E. Scott

Kieran

Voel je je een beetje (of een beetje erg) angstig? Maak kennis met ZON. ZON is er om je te helpen. In dit prachtige handgetekende boek, biedt ZON een praktische manier om iedereen die zich een beetje angstig, gestrest of overweldigd voelt te kalmeren en gerust te stellen. Voor iedereen (groot en klein) die even een momentje van rust wil pakken om rustig in en uit te ademen. Dit originele handgetekende boek helpt. ZON is ontworpen om je af te leiden en bij het boek te betrekken door je diep te laten ademen en je iets te geven om je op te concentreren wat zich buiten een tablet, smartphone of de vele problemen in de wereld bevindt.

Kieran E. Scott is een beroemd fotograaf uit Nieuw-Zeeland die per ongeluk een boek schreef. Hij heeft de fotografie verzorgd voor meer dan veertig boeken, honderden advertentiecampagnes en designprojecten. Hij maakte dit boekje voor de 10-jarige dochter van een dierbare vriend die leed onder angstaanvallen. Omdat hij zelf te maken had gehad met angst die leidde tot paniekaanvallen, wist hij heel goed wat ze doormaakte en maakte daarom dit kleine boek met tekst en eenvoudige illustraties om haar te helpen hiermee om te gaan.

Voor elk verkocht boek doneert MUS 1 euro aan de ADF stichting (Angst, Dwang en Fobie stichting). Het is met € 17,99 een prijzig boekje maar elke keer kom je wel toto rust wanneer je de bladzijdes leest. Te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC