kilometers

Kilometers maken #12

De laatste trainingsmaand van het jaar. Kan ik hem nog goed afsluiten en het jaar positief uitgaan of wordt het zoals de laatste paar maanden. Voor mezelf heb ik een doel gesteld en dat is in december weer de 10 km hardlopend aantikken.

Met nog een aantal dagen in december is de maand nog niet voorbij. Ik sluit mijn maand wel af want hierna verschijnen de terugblikken op 2017. Het totaal aantal kilometers van deze maand staat dus nog niet vast en maar gelukkig ook want het is nog niet zo heel veel. Toch ben ik enorm gelukkig met de resultaten van deze maand. Op de derde dag van de maand ben ik gelijk met mijn doel voor december begonnen en heb ik sinds mei weer 10 km aan één stuk kunnen hardlopen. Dat was echt zo lekker. Het was een sombere dag maar voor mij was het een feest om weer lekker deze afstand te kunnen bereiken. Wanneer het lekker gaat merk ik niks van het sombere weer gelukkig. De tijd die ik erover heb gedaan was ik ook erg tevreden over want met een tijd van 1:08:32 ben ik zeer tevreden. Het ging erom dat de afstand werd gelopen.

De week hierna was ik vrij maar heb ik niet heel veel aan sporten gedaan gewoon even relaxen de eerste dagen van de week dacht ik en dan ga ik in de tweede deel lekker aan de bak. De eerste dag zijn we wel flink aan de bak geweest want ik trainde met mijn vader mee in de sportschool en dat hebben mijn spieren geweten overal spierpijn. Aan het einde van de week werd ik enorm verkouden en dat ging niet werken met hardlopen. Dus ik gaf me hieraan over en rustte uit. De sneeuw kwam, de paden waren glad, ik maakte mijn kilometers op de fiets en zo kwam het dat ik tien dagen na mijn laatste run pas weer buiten stond. Dat ging nog niet van harte nog erg benauwd maar ik was geweest en dat voelde wel goed.

Ik pakte de activiteiten weer op, ging naar de sportschool, deed thuis een workout en in de avond trainde ik weer een mini interval. Afgelopen zondag ging ik van start met als plan ik zie het wel maar ik wil heel graag 10 km en ik bedacht mijn rondje onderweg en ik ging echt wel lekker. Langzamer als begin van de maand maar ik had de motivatie om het te doen en dat had ik na de drukke week niet echt verwacht. In 1:09:11 heb ik mijn tweede 10 km afgelegd van deze maand. Met een dosis motivatie want voor 2018 staan er al plannen op het programma waarvan een flinke uitdagende. Wat fijn is dat er nu een hele grote stok achter de deur zit. Er moet getraind worden en hoe.

Met nog een aantal dagen te gaan ga ik nog kilometers maken natuurlijk de laatste dag van het jaar maar hoe veel dat weet ik nog niet dat gaan we zien. Ik sluit mijn hardloopjaar weer positief af back on track en uitbouwen.

Hoe ging het deze december maand bij jouw met kilometers maken?