halve

Kilometers maken #13

Mijn laatste kilometers maken sloot ik af met; Met nog een aantal dagen te gaan ga ik nog kilometers maken natuurlijk de laatste dag van het jaar maar hoe veel dat weet ik nog niet dat gaan we zien. Ik sluit mijn hardloopjaar weer positief af back on track en uitbouwen. Dat het nog mooier ging worden met een halve marathon dat wist ik toen nog niet. Maar het werd nog veel mooier.

Een halve marathon op de laatste dag van het jaar

Het is 30 december en we zitten op de bank, ik zeg dat ik naar bed ga en mijn vriend vraagt of ik morgen nog een laatste rondje ga lopen in 2017. Hij weet het antwoord natuurlijk al dus ik meld dat ik voor een rondje van 10 of 12 km ga. De man tegenover me heeft een ander plan voor me. Waarom loop je morgen niet een halve marathon gewoon even een rondje. Grapjas zeg ik, slaap lekker. Waarom niet? Ik weet dat je het kan en met die woorden liep ik naar boven en zat het al in mijn hoofd en bleef ik nadenken.

Maar ja dat gaat in mijn hoofd zitten en eerlijk heb ik er al langer over na zitten denken wanneer ik weer eens zo ver kon gaan. Ik ben op 31 december best vroeg wakker, ik ontbijt en bekijk welke route ik zou gaan lopen. Zou ik een halve marathon doen of gewoon de 10 of 12 km? IK zit best nog in een dubio terwijl ik me omkleed. Ik begin met hardlopen naar Lekkerkerk, naar de Loet tot dat punt gaat het echt heel erg lekker. Bij de Loet tik ik de 8km aan en dan weet ik dat het zwaar gaat worden. Voor me staat 8 km tegenwind te wachten. Ik ga een lange tijd nog steeds lekker, hobbel lekker door en door. Onderweg even een berichtje met Rianne en gewoon lekker doorgaan. Het is hard werken op sommige stukken maar ik geniet intens. Zo intens heb ik lang niet genoten, het voelt als een overwinning of ik die halve nu wel of niet loop dit gevoel is al perfect. 16 km maar dan slaat alles om. De drie druppels die uit de lucht vielen die werden een kraan die open gedraaid was. Binnen een paar seconden was ik tot op mijn ondergoed door en door nat. Maar echt zo nat als ik nog nooit geweest ben. Mijn schoenen voelden zwaar aan en leken niet meer vooruit te komen. De laatste 5 km gingen de zwaarste worden. Zwaar waren ze zeker maar ik ging dit afmaken. Nog één kilometer naar huis, een klein stukje. 500 meter voor ik thuis ben komt een auto de bocht om en die rijd zo door de enorme plas heen waardoor ik een enorme douche over me heen krijg. Maar weet je wat mijn geluk kan niet op. Ik heb gewoon een halve marathon gelopen! Een halve marathon! Beter kon ik het jaar niet afsluiten. Met een enorme glimlach heb ik de rest van de dag doorgebracht.

Wat was dit fijn, mooi en wat werd ik er gelukkig van als ik er nu aan terug denk wordt ik nog gelukkig. De rondjes hierna waren ook makkelijker te doen, 6 km, 5km, 10 km, 12 km en 14 km alle afstanden komen voorbij en ik geniet gewoon van bijna alle trainingen. Er zitten ook trainingen bij die niet lekker gaan. zoals de avond trainingen, de energie is er niet voor dus zijn ze al twee weken achter elkaar geskipt, de week ervoor liep ik maar het voelde zo niet lekker overal pijntjes en doorzakken. Nee de avonden zijn even niks voor mij. Geef mij maar de zondagen en dan zelfs de zondag waar ik maar 3 uurtjes geslapen heb en een 10 km rondje loop. Zelfs de zondag dat ik totaal geen zin had liep ik heerlijk 12 km en was ik fitter dan dat ik de dag begonnen was. Hardlopen is echt goed voor me.

De weekenden lopen heerlijk, natuurlijk voel ik de kilometers wel in mijn lichaam en dan vooral afgelopen weekend. Op zaterdag liep ik een snelle 5 km 31:31 richting mijn ouders en terug een rustige 5 km, de volgende morgen een rustige 14 km. De run werd zwaar door de sterke wind waar ik tegenin moest maar het is gelukt en de kilometers zijn gemaakt. Erna kon ik de kilometers wel merken want in de middag lag ik te slapen.

Uitnodiging en een plan

Ik kreeg van Anita since 1886 echt een super leuke uitnodiging om mee te lopen in het Anita team tijdens de 12 km in Zandvoort. Helaas heb ik nee moeten zeggen want voor mij staat er die dan een groter plan op de planning. De halve marathon tijdens de Zandvoort circuit run. Ik hoop de Anita dames nog wel even te zien in Zandvoort want het is altijd gezellig als we elkaar zien.

Voor mei staat er al een wedstrijd op de planning, mijn haas zou Koen zijn maar helaas moest hij melden dat hij niet kon, met een hele goede reden gelukkig. Van de week kwam er opeens een nieuwe haas op mijn pad. De vriend van Zélia gaat me hazen naar een PR. Ik moet na de halve marathons nog wel flink aan de bak met snelheid maar ik ga kijken hoe ver ik kan gaan. We gaan er dan in ieder geval een gezellige avond van maken.

Hopelijk loop ik snel weer in de avond maar zo niet dan weet ik dat het ook wel goed komt met de halve marathons