meter

Kilometers maken #17

Mijn vorige Kilometers maken ging over niet hardlopen nog geen meter. Ik eindigde met: Ik wil hardlopen en gelukkig zijn, rondlopen met een glimlach op mijn gezicht, een voldaan gevoel en al zal dit niet elke keer zijn maar dit hoort wel te overheersen. Ik wil een Happy Runner zijn die geniet van wat ze doet. Als dit betekent 5 km rondjes, 10 km of halve marathons welke afstand het ook is dan ben ik heel gelukkig. Het belangrijkste is kunnen doen wat me gelukkig maakt en dan maakt tijd en afstand niet uit.

Een paar dagen later was ik aan het hardlopen. In Rotterdam om de Kralingse plas, met Nicole en op bevrijdingsdag. Mooier kon het niet, dit was gewoon een cadeautje. Het was echt genieten die dag alles klopte. Ik schreef hier een aparte post over. Erna deed ik weer rustig aan. Kijken wat de reactie zou zijn en wandelen om het niet direct te veel te belasten.

De zondag eens kijken om weer een stukje te hardlopen, niet aan één stuk maar gewoon een minuutje. Al vrij snel merkte ik dat dit niet de bedoeling was want mijn been tintelde. Die nacht enorm veel last maar de volgende dag alles weg. Die week ging ik gewoon weer wandelen en eerst eens zorgen dat ik daarmee 5 km loop.

Het leek wel dat na die pijnlijke nacht het alleen maar beter ging want het wandelen ging goed, het trainen in de sportschool ging met stappen vooruit en hoe ik me voelde merkte ik het ook aan. Een heel goed teken. Wandelen vind ik steeds minder erg, ik geniet er zelfs een beetje van. Ik neem er mijn tijd voor, haast me niet, de ene dag heb ik er flink de pas in en de andere dag doe ik het rustig aan.

In mijn week vakantie heb ik elke dag gewandeld. De ene dag rustig, de andere dag flink doorstappen en zelfs een dag heel rustig met twee honden. De dag die me heel gelukkig maakte was de dag dat ik na 3 km wandelen begin met 100 meter hardlopen. Wat is 100 meter nou zou ik twee maanden geleden hebben gedacht maar nu is het heel veel en het lukt. 200 meter wandelen en dan 200 m hardlopen, done, 200 meter wandelen en 250 meter hardlopen en dat lukt weer. Dan ga ik afbouwen met 250 – 200 en 100 meter hardlopen. Bij 5 km ben ik thuis en ben ik blij dat de echte eerste stappen zijn gemaakt.

Naast al het wandelen ben ik wezen skeeleren 5 km en wezen fietsen bijna 40 km. Mijn vakantie was dus lekker actief.

De trainingen in de sportschool gaan goed. Mijn afspraak met de trainer is wel iets verzet maar dat is logisch aangezien ik nu pas echt aan de bak kan. En dat aan de bak heb ik zeker gedaan zelfs terwijl ik vrij was kon je me vinden in de sportschool en wel op vrijdag, maandag en donderdag. Alle keren een flink uur staan zweten en bezig zijn. Side planking gaat ook elke keer beter al vind ik de laatste set nog erg zwaar. Één apparaat en ik zijn geen vriendjes maar wie weet komen we er deze weken samen nog uit.

De komende maand blijf ik wandelen en zal ik het hardlopen één keer in de week toevoegen aan mijn wandeling. Gewoon rustig aan wat meters maken. Het trainen in de sportschool zo doorpakken en ook thuis op het matje gaan om te trainen.

Zelf weet ik waarnaar ik toe wil werken. Het zou mooi zijn als dat kan en zo niet dan niet dan neem ik langer de tijd. Maar het doel is nog wel even wat maandjes weg hoor niet iets binnen nu en twee maanden.