gewandeld

Kilometers maken #18 – veel gewandeld

Het hardlopen komt weer langzaam terug in mijn trainingen. Deze maand heb ik veel gewandeld en zelfs meerdere dagen achter elkaar want ik liep samen met Rianne de avondvierdaagse.

Voor we aan de avondvierdaagse begonnen heb zaterdag gewandeld en heb ik die zondag mijn eerste hardloopmeters van de maand gemaakt. Ik had geen idee wat ik wilde doen maar het kwam tijdens de eerste kilometer het idee. Elke kilometer de afstand in honderd meters dus bij 1 km 100 meter hardlopen bij 2 km 200 meter hardlopen en zo verder. Zo kwam ik totaal op 1,5 km hardlopen en het langste was 500 meter hardlopen. Het was lekker en ontspannen.

Maandag begon de avondvierdaagse en liepen Rianne en ik op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag om en door Krimpen aan de Lek. Beiden vonden we het erg leuk om te doen. Ik schreef er een apart artikel over en die kan je hier lezen. Ik denk dat we volgend jaar wel weer mee gaan doen en wie weet zoeken we nog wel ergens wat routes uit om te lopen, het is echt heel fijn om te doen.

De dag na de vierdaagse miste ik het wandelen zeker en dat resulteerde in een rondje wandelen en stukje wandelen/hardlopen op zondag. Helaas de week erna niet actief zoals ik wilde. Na de training in de sportschool op maandag viel ik eenmaal thuis in slaap en de volgende dag werd duidelijk waarom. Verkouden maar dan ook echt snip verkouden met benen die voelen als vaatdoekjes. Elke dag na het werk was het eerst slapen dan eten en dan weer slapen. Na een week dacht ik er vanaf te zijn. Ik wandelde naar mijn ouders en fietste terug, maandag weer naar de sportschool en donderdag ook. Helaas was ik nog niet helemaal opgeknapt maar het was wel lekker om iets weer te doen.

Na bijna twee weken een beetje aankwakkelen en veel slapen stond ik zaterdag in de ochtend op en wilde ik gaan wandelen. Nee, ik wilde actiever, meer dus gewoon hardlopen. 1 km hardlopen kan dat nog? Ja dat kan gewoon nog, wel een beetje met ademhalings problemen maar dat is niet gek na de hoestbuien. Na een kilometer wandelen ging ik weer voor een kilometer hardlopen en dat herhaalde ik nog een keer. Het is iets, het voelde goed al zat erna wel wat spanning in mijn rug maar laten we rustig kijken hoe het verder gaat.

Weet je wat ik wel heel fijn vind dat ik in het wandelen een fijne activiteit vind, dat k het niet vervelend vind en er steeds meer plezier in heb. Het hoeft niet altijd snel, een rustige wandeling kan ook heel lekker zijn, camera mee en genieten van alles wat ik zie. Ik heb soms nog geen eens het idee dat ik een uur gewandeld heb terwijl dit een jaar geleden niet gebeurt had.

Hopelijk blijven verdere bacteries me bespaart en kan ik het trainen gewoon weer oppakken. Lekker wandelen, hardlopen en naar de sportschool. Genieten van het weer en actief zijn dat is een fijne combinatie.