kilometers

Kilometers maken #2

De maand met de minste dagen, met gezellige runs, moeilijke runs, heerlijke runs en hele moeilijke runs maar wel kilometers. Ja het was een hele afwisselende maand wat hardlopen betreft. Maar hardlopen weet me altijd weer te pakken, te raken, zorgen dat ik geniet en dat ik niet kan wachten tot de volgende training.

 

Het kan je niet ontgaan zijn dat ik met Just Keep Running een weekendje ben weggeweest. Natuurlijk zijn we wezen hardlopen want een groep die zich zo noemt en niet hardlopen nou dat kan natuurlijk niet. Zaterdag gingen we richting Austerlitz en gingen we daar hardlopen, meer trailrunnen want we hadden aardig wat opstakels. De omgeving was echt ontzettend prachtig en daar heb ik enorm van genoten. Het gezelschap onderweg was nog beter en voor we het wisten waren we weer bij het begin, nog een rondje dan maar. Ja echt genieten en leuk om dit samen te doen.

De volgende morgen voor het ontbijt gaan Petra en ik voor een rondje van 5 km. Op de weg is het stil in het dorpje zien we bijna niemand, lekker vind ik dat die rust en hardlopen op een nieuwe plek.

Van de eerste lekkere kilometers van de maand naar de aller zwaarste. Geen zin, toch gaan, elke stap was zwaar het werd niet makkelijker maar toch maakte ik de 5 km vol. De zaterdagtraining sloeg ik over, het sneeuwde, geen zin even rust nodig. Zondag ging ik natuurlijk wel. Er lag nog meer sneeuw en ik mocht van mezelf 5 km gaan, mijn telefoon zei dat er 11 km op de planning stond. Ik ging van start en ik ging verder en verder en verder en verder. Ik zag wel dat er een 8 km in zat maar die 8 die werden er 11 en wat was ik weer aan het genieten. Ja echt zo ontzettend lekker. Hardlopen is meestal de beste oplossing en dat was te merken bij deze run, wat woensdag niet lukte kwam er op de zondag wel uit.

Kon ik deze flow doorzetten? De flow kon ik zeker doorzette, de zon die hielp daar wel een beetje bij, het leek net lente. Het was gewoon licht buiten toen ik na mijn werk ging hardlopen. 1 km inlopen, 1 km gas erop en 1 km hardlopen, weer gas erop en richting de 6 km. Dat lukte en de 5 km onder de dertig minuten echt lekker. Met warme wangetjes kwam ik thuis en een enorme glimlach.

De training in het weekend met dit keer wel twee trainingen. Een rustige 5 km op zaterdag inclusief een berg pokemon vangen. Ja dat speel ik nog steeds en zeker met de functies die verbeterd zijn en de toegevoegde Pokemon. Gewoon even een 5 km rondje in de dichte mist dat was lekker. Op zondagochtend ging ik onderweg voor mijn duurloop. Een 8 km moest wel lukken vandaag dus richting de surfplas met de benen, daarna door het bos, stukjes zandpad, daar een extra bocht om extra bos mee te kunnen pakken en toen was ik al bij de 6 km. Naar huis dat zou betekenen 8 of 9 km. Dat wilde ik niet, ik checkte even google maps. 1,5 km tot Ouderkerk aan den IJssel en dat ging gebeuren. Via het fietspad langs de weilanden en via de provinciale weg terug. Oversteken en dan terug naar mijn dorpje en die laatste kilometer richting de 12 die vlieg ik naar huis. Lekker om dit te kunnen doen.

Een drukke actieve week volgt als afsluiter van de maand. Ik ben drie keer te vinden in de sportschool en drie keer met mijn hardloopschoenen aan mijn voeten. Drie keer in de sportschool omdat ik twee gewone trainingen had en één met een trainer voor een nieuw schema en dat was op vrijdagavond. Gewoon nog even flink knallen terwijl het weekend al is begonnen en dat heb ik zeker gedaan want de spierpijn is voelbaar. Naast de trainingen in de sportschool ben ik ook buiten flink aan de bak gegaan. 8 km met de Rotterdam Running Crew, 8 km op zaterdagochtend en 13 km op zondagochtend. Oeps best wel veel kilometers in een week maar het was heerlijk. Met de Rotterdam Running Crew was het de Luxor Marathon Run, een voorproefje van de musical, een warm-up en rennen door de stad en ook door het oude luxor een stukje. De 8 km op zaterdagochtend waren niet gepland maar ik was zo lekker bezig dat ik gewoon een langer stuk ging. Als afsluiter 13 km en dat betekend aankomende week een rustigere week.

Zo dat brengt me op een heel mooi maandtotaal en dat terwijl het niet elke keer makkelijk ging maar het is fijn om een doel te hebben en te weten dat hardlopen me altijd goed doet, ja zelfs als het moeilijk gaat.

Hoe was jouw maand? Voor mij geeft dit overzicht een rust, getraind met kou, sneeuw, wind en regen als ik het nu kan dan kan ik het volgend jaar ook wanneer ik dubbele afstanden ga maken.

Bewaren