start

Kilometers maken #20 – Start to run

Op het moment van schrijven (zondag) staat de teller op 28,5 km. Een stijgende lijn en dat is heel positief. Hoe komt deze stijgende lijn? Door Start to run met Evy. Die ene training vond ik al lekker maar nu heb ik zeven of acht trainingen met Evy gelopen. Ja ik ben de tel kwijt bij welke training ik ben en doe sommige trainingen gewoon twee keer.

De temperaturen zakte niet snel en toch ging ik na de eerste heette week weer trainen zoals ik van plan was. Wel op standje minder intensief maar dat is helemaal niet erg. Ik ben weer terug in een ritme aan het komen maar neem ook genoeg rust wanneer het nodig is. Balans vinden en creëren.

De eerste run die weer plaats vond na alle warme dagen was op zondag. Ik besloot gewoon weer les 1 van start to run aan te zetten. Niet doorgaan met les 2 maar gewoon nog een keer les 1. Nou heb ik niet precies les 1 gedaan want die les duurt maar 20 minuten en ik was bijna een uur onderweg. Ik heb er nog wat hardloopminuutjes aan vast geplakt door de les opnieuw te starten en ik loop nog een kilometer in en uit. Dit rondje was echt wel genieten. Gewoon koptelefoon op en gaan, niet nadenken maar alleen maar luisteren naar wat er gezegd wordt. Ik vind het echt lekker om niet na te hoeven denken en te doen wat me verteld wordt op een rustige fijne manier. Op het moment hoef ik geen lange tochten te maken, plezier staat echt bovenop en of ik ooit weer hele lange tochten ga maken dat weet ik zelfs nog niet.

De temperatuur was ook deze week hoog maar toch weerhield het me nu niet van trainen en dat was maar goed ook want ik heb alle trainingen zo intens genoten. Ik besefte me wel dat ik met de hoge temperaturen het rustiger aan moest doen en verantwoord op pad gaan en dat heb ik zeker gedaan. Ik liep in deze week les 1, 2, 3 en 4 van start to run met Evy. De lessen waren op zondag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. Van elke les heb ik genoten zelfs toen ik pas om half 10 in de avond naar buiten ging, alle keren dat ik als een waterval terug thuis kwam en ik eigenlijk dacht ik kan meer. De lessen stellen nog niet zo veel voor want één, twee en drie minuten hardlopen is natuurlijk niet veel maar ik wil rustig beginnen. Mezelf en mijn lichaam de tijd geven om weer te wennen aan de belasting. Dat kan maar op één manier en dat is de tijd nemen. Ik heb niet voor niks een pauze ingelast en dan weer vol aan de bak gaan dat zou niet goed zijn. Dat ik vier trainingen deed was vooral omdat ik er gewoon zin in had en dan moet je het gewoon doen.

Les 5, 6, 7 en 8 gingen ook erg goed. Vaak weet ik na de les niet meer wat ik gedaan heb, hoeveel herhaling er waren maar wel dat ik in deze trainingen 4 minuten heb moeten hardlopen. De ene keer ging dat heel soepel de andere keer wat minder maar het waren leuke en afwisselende trainingen.

Naast deze trainingen was ik te vinden in de sportschool en met de bodyhoop en mijn springtouw buiten voor de nodige trainingen. Gewoon relax en genieten ervan het harde werken komt wel weer. In de sportschool heb ik een routine gevonden die ik leuk vind en die goed uit te voeren is. Ik vind het roeien ook erg leuk en nu het weer wat aangenamer is kan ik daar weer echt mijn energie in kwijt. Zo erg dat zelfs al twee keer twee keer 1 km heb geroeid in één training.

Vorige week had ik op één training na rust genomen van trainen, een drukke week, veel wandelen dus mijn energie was ergens anders aan besteed. Ik vind dat dit zeker ook moet kunnen want doorgaan en doorgaan dat is niet de bedoeling. Energie verdelen is belangrijk en dat is zeker een punt waar ik aan werk.

Hoe waren jouw trainingen deze maand?