genoten

Kilometers maken #21 – Genoten

Wat heb ik afgelopen trainingen Genoten. De teller eindigt deze maand denk ik op 40 km wat een stijgende lijn is want vorige maand bijna 30 en nu loopt het al op naar de 40. Ik kan alleen maar terug denken aan een paar trainingen en dan verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

Evy en ik, het ging lekker en toch ook weer niet. Het was toch niet helemaal mijn ding want wanneer ik net lekker in mijn ritme zat moest ik alweer gaan wandelen. Daar had ik geen zin in. Met als resultaat dat ik het niet zo leuk vond. Twee weken liep ik alleen op een zondag. Ik kon de motivatie niet vinden om op een andere dag Evy tegen me te laten zeggen wat ik moest doen. En dan opeens is het 12 september kom ik thuis en kleed ik me om en sta ik buiten om te gaan hardlopen. Aan het einde ging ik dus zo lekker dat ik er lekker een kilometer echt hardlopen aan vast plakte. Geen minuutjes nee lekker 1 km gaan. Dat was echt lekker en fijn. Dan ga je wel even nadenken hoor want dit voelt goed en dit voelt beter.

Die zondag een rondje door het dorp nog steeds met Evy omdat ik niet helemaal wist wat ik wilde. In de week die volgde kwam dit wel. Iets triggerde mijn gedachtes. Het deed me iets beseffen. Waarom ik hardloop, wat ik graag wil. Dus die zaterdagochtend die volgde. Vroeg uit bed en hoppa doen wat ik wilde. 2 km hardlopen, 1 km wandelen, 2 km hardlopen en dat ging echt enorm lekker. Dwars door het dorp en het laatste stukje over de dijk en hoppa naar beneden denderen. De muziek die ik op had staan was van Pink. Pink is altijd mijn back to basic muziek voor alles en ik genoot ervan. Aan het einde kwam mijn favo running nummer van Pink gevolgd door Tony junior uh dat was nou niet echt rustig kijken hoe het gaat. Het werd gas erop maar ik genoot er zo ontzettend van.

De volgende morgen stond ik weer om 8 uur buiten dit keer 5 x 500 meter hardlopen en 5x 500 meter wandelen. Ook dit ging lekker. Of mijn motivatie idee gaat lukken, daar ben ik nog niet zeker van maar ik ben wel op een fijne manier weer actief bezig en dat maakt me gelukkig. Het zijn echt nog simpele rondjes wat ik nu doe maar het is wel goed om het op deze manier te doen. Niet vertellen wat ik moet doen maar zelf het plan hebben klaar liggen. Afgelopen woensdag liep ik daardoor 3 x 1 km hard en 2 x 1 km wandelen. Een mooi rondje wat me bij mijn bestemming bracht en waar ik onderweg genoot van een prachtige zonsondergang.

Het trainen in de sportschool gaat echt lekker. Één keer ben ik zelfs begonnen om kwart voor negen in de sportschool en erna hardlopen. Op zondag is de sportschool dan nog maar net open maar ideaal om te beginnen want toen ik weg ging werd het alleen maar drukker. Ik hou gelukkig van vroeg zijn. Niet elke training was top maar we hebben ons best gedaan. We sloegen geen training over en zo hoort het.

Afgelopen dinsdag had ik een workout bij Flexpower. Samen met Nicole ben ik erheen gegaan. We moesten roeien, traplopen, wat bovenbeen oefeningen en nog een aantal oefeningen. Super leuk georganiseerd en geholpen. De volgende dag met spierpijn rond gelopen dus goed mijn best gedaan. Ik ga hier nog een apart artikel over maken want de crème is een echte aanrader.

Terwijl we bij Flexpower waren kreeg ik de vraag of ik mee zou willen doen aan de Harbour Run. Ik moest daar even over nadenken, mijn hoofd gilde ja doen maar ik vond het ook wel eng maar na even nadenken en wat te vragen aan twee mensen op instagram had ik een besluit gemaakt. Woensdag vroeg ik mijn collega of hij mee wilde en zo ga ik samen met mijn collega meedoen aan de Harbour run via Flexpower. Lekker door de haven heen. Ik vind het wel een beetje spannend en bang dat ik sommige dingen niet kan maar we gaan het gewoon proberen. 6 km met 15 obstakels.

September was een mooie maand voor mijn trainingen, inzichten en nieuwe plannen. Plannen die al bekend zijn, plannen die ik nog voor mezelf hou en plannen die ik met een select aantal mensen deel. Sorry but not sorry. Eerst goed kijken waar ik sta en wat mogelijk is voor ik alles bekend maak wat ik wil.