boost

Kilometers maken #22 – Een boost

Wat heeft oktober voor een boost gezorgd. Echt heerlijk hoe mijn maand begon. Hij was niet heel de maand perfect en ik sluit deze maand af met geen trainingen deze week op hardloop gebied maar was ik wel heel actief in de sportschool.

De maand begon met een rondje door het dorp op woensdag 3 oktober. Lekker op het gemakje in de avond na het werk. 5 km in 39:37. Soms kost het heel wat moeite om weer terug te komen. Terug te komen waar je vandaan kwam. Ik ben er nog lang niet maar elke training is er weer één en elke kilometer is er weer één. Dat besef kwam tijdens deze training naar voren en dat is heel goed.

Zaterdag 6 oktober volgt een niet gepland testrondje. Ik wilde rust houden want ik zou de harbour run lopen. Een pallet die op mijn enkel gevallen was zorgde ervoor dat ik mezelf moest testen. Even wat zelfvertrouwen erin gooien en voelen hoe mijn enkel zich hield. Stukjes hardlopen wisselend met wandelen en dat ging goed. Ik voelde mijn enkel wel een beetje maar het lukte en daar ging het om.

De dag waarop de echte boost van oktober begon was zondag 7 oktober. De harbour run was echt mega gaaf. Ik kijk er nu bijna een maand later nog met veel plezier op terug. Dat ik plezier had zie je hier boven duidelijk. Plezier dat stond voorop en was zo heerlijk. Het hele verslag kan je hier lezen. Deze dag zorgde ervoor dat ik snelheid maakte in mijn hardloopstukken en daardoor deed ik twee trainingen een test in de week die volgde.

Woensdag 10 oktober kwam ik thuis en wist ik wat er moest gebeuren. Omkleden en hoppa het gas open. Er zat nog spierpijn in de benen maar het eruit lopen zou ook heel fijn zijn dus ik ging lekker sterk van start. 6:19 daar eindigde kilometer één in. De volgende kilometer ook nog even dat gas open en dat zorgde voor 6:11. Heerlijk. Nu wandelen even rust want niet gelijk als een malloot verder. Dat besef was er gelukkig wel want mijn bovenbenen stonden in de fik door flexpower creme en niet zonder reden. De spierpijn moest bestreden worden. Na 500 meter weer 500 meter hardlopen, 500 meter wandelen en 1km hardlopen. 5km in 36:39 dat was echt heel erg goed. Het voelde ook echt goed om zelf even dat gas open te trekken en niet iemand die voor mij het tempo bepaalde.

Zaterdag een relax hobbel rondje met een obstacle parcour verkenning maar zondag ging ik aan de bak. In de ochtend wandelde ik ruim 6 km door het bos. Suf hing ik in de middag op de bank en opeens stond ik op en ging ik doen wat ik wilde; hardlopen aan één stuk. 5 km aan één stuk hardlopen hoe lang was dat geleden? De laatste keer was tijdens de kwart marathon van Rotterdam. Een half jaar geleden. Hoe begin je dan en hoe hou je het vol, zou ik het volhouden. Ik startte mijn run en probeerde rustig te starten. Natuurlijk lukte dit niet helemaal maar het ging niet verkeerd. Aan de andere kant hoe sneller ik liep des te sneller ik ermee klaar was en wist of ik het nog kon.

Ik kon het nog! 5 km in 33:58 whooo dat was zo lekker, dat heb ik even niet meer gevoeld zeg. Rood aangelopen, kapot maar lekker. Het geeft vertrouwen voor de plannen die ik heb voor 2019. Dit was ook gelijk een lekker begin van mijn week vrij een boost op de plannen die ik wil gaan maken.

Mijn week vrij betekende niet dat ik niet actief was. Het betekende juist het tegenovergestelde. Ik wandelde (pokemon vangen) heel veel. Ik ging twee keer naar de sportschool waarvan 1x echt een enorme workout was. Op een woensdagochtend ging ik een klein rondje hardlopen. In de middag stapte ik op de fiets naar de sportschool. Helaas maar 2 km want een lekker band. Snel lopen richting de sportschool. Helaas nog maar heel kort met de trainster kunnen trainen maar wat volgde was een training alleen. Toen mijn training afgelopen was stond papa er en besloot ik maar om met hem mee te trainen. Mijn training eindigde na 2 uur. Het was leuk om met papa te trainen en zijn oefeningen mee te doen.

Donderdag fietste ik bijna 50 km met mijn moeder en dat hebben mijn benen geweten want de tegenwind die voelde mijn bovenbenen aardig. Zaterdag en zondag liep ik beide dagen 6 km maar ze gingen bij lange na niet zo lekker als de week ervoor. Alle activiteit zat in mijn lichaam en ik kwam er niet goed in. Iets in mijn linkerbeen zat niet lekker en het ging gewoon niet. Zulke trainingen horen er ook bij.

De afgelopen week koos ik heel bewust om niet te gaan hardlopen. Ik trainde twee keer in de sportschool. Maandag was ik erg afgeleid en daardoor ging het niet lekker maar donderdag was ik full focus en dat was te merken aan de spierpijn vrijdag en zaterdag. Hardlopen dat deed ik niet deze eerste week dat ik weer aan het werk was. Ik gunde mijn lichaam even rust. Rust voor ik van start ga met mijn nieuwe schema maar ook rust na alle activiteit die ik gedaan had. Of ik vandaag ga hardlopen dat weet ik nog niet. Het ligt aan een aantal factoren. Als ik zin heb ga ik zeker maar als ik even zin heb in een lekkere luie dag dan ga ik me eraan over geven.

Een lekkere maand met wel wat mindere trainingen maar het voelt lekker dat ik er weer twee trainingen in heb zitten die zo lekker waren en als vanouds. Ik ga aan de slag met mijn nieuwe schema op weg naar mijn doel voor 2019. Voor ik naar dat doel werk staat er nog wat op het programma maar wat er daar mogelijk is dat weet ik nog niet dat gaan we de komende maanden eens bekijken.

Hoe was jouw maand?