stuk

Kilometers maken #23 – 6 km aan één stuk

Er is een doel voor in het nieuwe jaar. Dus er moet getraind worden. Kilometers gemaakt worden aan één stuk. Een beetje kijken wat mogelijk is, wat goed voelt en gewoon naar buiten gaan. Ja naar buiten gaan dat is ook erg belangrijk want als ik op de bank blijf zitten dan gebeurt er helemaal niks. Wanneer het somber weer was, het donker buiten was en wanneer er een mini zonnetje scheen ben ik wezen hardlopen.

Deze maand was de sfeer buiten totaal niet gezellig. Diep triest kan je het wel noemen en dat vind ik echt een stuk minder leuk dan wanneer het zonnetje het landschap mooier maakt. Toch ben ik door deze saaiheid heen gaan hardlopen. Op de doordeweekse avond een intervaltraining of heuveltraining en op de zondag wanneer het lukte een lekkere rustige run. De maand verliep niet helemaal soepel, niet elke run was soepel en sommige trainingen zijn geskipt vanwege andere leuke activiteiten of om iets meer rust in te plannen.

Zoals je al in de titel kan lezen heb ik deze maand weer een 6 km afstand aan één stuk gelopen. Het was een run waarbij ik niet helemaal wist wat ik ging doen. Een 5 km dat zou lekker zijn. Gewoon helemaal aan één stuk een rondje en dan lekker de rest van de dag op de bank met een boek. Ik wilde 5 km aan één stuk hardlopen, dus ik ging van start. Richting de surfplas, alngs de provinciale weg helemaal naar het einde om langs de weg weer terug te gaan naar het dorp.

Het ging best lekker maar de laatste 400 meter waren zwaar. Mijn benen wilden niet meer maar toch ging ik door, ik wilde niet opgeven en toen was ik bij de 5 km. Wat er toen gebeurde was zo maf, ik zat er opeens weer heerlijk in. Dus ging ik ff verder. Ik dacht dan ga ik naar de 300 meter dan heb ik 5.3 en dan heb ik al wat meters meer. Lekker muziekje op en het ging zo lekker dat ik tot de 6 km ben gegaan. Gewoon 6 km al aan het begin van de maand, win win.

Deze 6 km was eigenlijk de enige training die super ging. Ja er zat een zwaar stuk in maar het zorgde ervoor dat het erna weer lekker ging omdat ik doorgezet had. De week erna liep ik ook 6 km maar daar deed ik ruim 10 minuten langer over. Beide weken liep ik twee keer in de week. De afgelopen twee weken liep ik beide weken 1x. Waarom? Beide weken had ik genoeg te doen het weekend en daar nam ik nu ook de tijd voor en propte ik er niet nog een training in. Vorige week wandelde ik veel en deze week was er een bounz workout. Stil zitten daar doen we niet aan.

Trainen in de sportschool dat ging natuurlijk gewoon door. We moeten alleen nu een beetje plannen nu Rianne anders werkt. Dus onze trainingsdagen staan niet meer vast vast. Eigenlijk wel lekker maar voor Rianne nog heel erg plannen en kijken hoe het kan want ze maakt ook langere dagen.

Maar we hebben goed getraind. Ik ben bezig geweest met mijn nieuwe schema. De ene keer is het zwaarder dan de andere keer maar tot nu toe vind ik de oefeningen erg leuk en ik combineer ze met wat andere leuke oefeningen. Het is dus wel een schema maar ik varieer met mijn vaste routine oefeningen. Ik ben zelfs een extra keer richting de sportschool gereden om wat oefeningen te doen omdat ik last had van mijn rug. Even heel verstandig geweest en mijn oefeningen gedaan, heel fijn erna. Het voordeel van trainen in de sportschool is dat ik echt de focus heb op de oefeningen doen en geen afleiding heb.

De maand sloot ik enorm actief af met een workout bij Bounz Amsterdam. Uitgenodigd door Anita Nederland ging ik de strijd aan met de trampolines. Wat enorm leuk was en waar binnenkort nog een apart artikel over verschijnt. Wat minder kilometers deze maand maar wel erg actief geweest en dat telt zeker. Ik had meer kunnen trainen maar momenteel probeer ik een goede balans te vinden in rust, trainen, werk en echt even goed ontspannen en dan moet je kijken wat verstandiger is. Activiteit dat heb ik genoeg dus dan skip ik hier en daar een training.

Misschien een wandeling hier en daar er weer ingooien om toch wat actiever te zijn maar ook nog ontspannen dat is misschien voor de nieuwe maand een goed idee.

Wat was voor jouw de lekkerste of leukste training de afgelopen maand?