Kilometers maken #28

Kilometers maken #28

April is echt een omslag in mijn trainingen en ik weet hoe het komt. De eerste dagen begon heel rustig. Dat had een goede reden, ik moest klaar zijn voor zondag wanneer ik aan de start zou staan van de kwart marathon van Rotterdam. Ik ben heel tevreden over de afgelopen maand, de ene kilometer voelt heel gemakkelijk, de andere zwaar, dat is logisch maar het algehele gevoel dat is positief.

Hardlopen in april

De maand begon met een ontspannen rondje op een donderdag. Even de benen nog een keer strekken en bewegen voor ze zondag aan de bak mogen. Wat had ik een zin in de kwart marathon, het moest een feestje gaan worden. Dat feestje dat hebben Nicole en ik er zeker van gemaakt. Het verslag van de Kwart marathon kan je hier lezen en die van Nicole staat ook online. De dagen erna was het een beetje herstellen en de spierpijn de kans geven om te verdwijnen. Geen hele erge spierpijn maar spierpijn dat ik weet dat ik goed bezig ben geweest.

Rotterdam geeft altijd een hele fijne boost en dat was dit keer weer zo. De hele week bleef er een bepaald gevoel hangen. Een gevoel wat me liet denken aan nieuwe doelen en dat zorgt ervoor dat ik weer lekker verder train. Al drie weken gaan drie keer per week de hardloopschoenen aan. Geen zin is geen excuus. Wanneer ik geen zin heb, ga ik wat later of ik pas de regel toe dat ik minimaal 1 km moet hardlopen. Tot nu toe resulteert dit alleen maar in rondjes die ik afmaak. Mijn pace is lekker. De snelle rondjes probeer ik met een pace van 6:20 te lopen. De langzamere rond de 6:50 en de hele langzame 7:20.

De drie tijden zijn richtlijnen voor mezelf bij bepaalde trainingen. Mijn hartslag zou ik eigenlijk in de gaten moeten houden voor de trainingen maar dat lukt moeilijk. De hooikoorts geeft daar een aardig probleem in. Het kost moeite om adem te halen en ik leeg om de x aantal stappen weer mijn neus dus die hartslag is niet helemaal onder controle vandaar dat ik tijden aanhoud.

Het lekkerste rondje liep ik afgelopen zondag.

Op de planning stond een rondje van 5 km. Al bij de eerste kilometer liep ik zo lekker dat ik eigenlijk verder wilde dan 5 km. Ik besloot daarom onder de weg door te gaan en alvast een lus te maken. Op deze manier heb ik bij 4,5 km de keuze of ik richting huis ga en op ongeveer 6 km uit kom of elke keer een stukje verder te gaan en te kijken hoe ver ik ga. Ik koos ervoor om elke keer er een kilometer aan te plakken. Ik genoot echt optimaal, liep redelijk stabiel, in kilometer 3 en 6 zakte ik in maar verder niet. Bij 9 km was ik bijna thuis en besloot ik het af te maken tot 10 km en deze laatste dan ook de snelste te maken. ik liep de 10e km bijna 30 seconden sneller dan de andere kilometers.

Work-outs

Bijna elke dag was ik wel actief de afgelopen maand op een dag na. Die ene dag deed ik na het werk helemaal niks meer en dat is soms ook helemaal niet erg en juist goed. De workouts in de sportschool zijn nog erg rustig maar zorgen wel voor de nodige spierpijn. Oefeningen die ik een tijd niet deed en dus voel in de bovenbenen. Daarnaast lekker hoelahoopen en touwtjespringen voor de deur wanneer het lekker weer is zorgt ervoor dat ik nog meer werk aan een sterk lichaam.

De workout bij Flexpower was ook een toffe toevoeging in mijn trainingen en één waarvan ik veel heb gevoeld de volgende en daarop volgende dag.

De doelen voor deze maand zijn behaald. Hardlopend heb ik 54,7 km vastgelegd, daarnaast heb ik veel gewandeld rond de 35 kilometer zeker en ben ik genoeg actief geweest. Ik ben blij dat Rotterdam weer zo’n fijne boost heeft gegeven. Dat is iets wat ik zo fijn vind maar je moet altijd maar afwachten of het komt en dit jaar kwam het.

Herken jij dat een boost na een evenement?