events

Kilometers maken #34 – Opeens twee events

Wanneer ik ga nadenken over hardlopen en een beslissing neem dan is er een opluchting. Na zo’n opluchting kunnen er twee dingen gebeuren, aan blijven rommelen of verlossing voelen en veel lekkerder lopen. Dat laatste gebeurde. Dit samen met twee events een zeiknatte koude top 10 km en een hele warme 10 km maar die ik toch volbracht brengt nieuwe hoop.

Hardlopen op twee events

Wanneer ik dit schrijf op zondag zijn er deze maand negen hardlooprondjes gemaakt. Heb ik twee events gelopen en 53,3 km afgelegd. Waarschijnlijk zal ik nog één of twee rondjes lopen deze week. Gewoon relaxte trainingsrondjes van een paar kilometer. Mijn lekkerste rondjes waren deze maand in de regen. Het maakte me dan ook niet uit dat het regende want het ging daardoor juist veel lekkerder. Die eerste stap naar buiten is dan wel lastig maar als je loopt dan loop je door.

Dat de 10 km tijdens de halve marathon van Capelle in de regen was dat vond ik minder leuk want ik was nat en koud maar toch genoot ik er zo intens van en liep ik zo fantastisch. Dat had ik lang niet meer gedaan zo lang achter elkaar. Een week later was de 10 km heel anders in Eindhoven die was zwaar door de warmte en afzien wat een verschil en dat in een week.

events

Na Eindhoven weer rustig opstarten met hardlopen met een paar korte rondjes maar ook een 2 km tempo rondje. Het lekkerste rondje liep ik op mijn nieuwe schoenen van Brooks. Zaterdag liep ik een snel rondje en zondag werd een rondje van 5 km opeens 7 km omdat ik gewoon zo lekker liep op de schoenen.

Spierpijn in de sportschool

Donderdag 3 oktober stond ik om 21:00 uur in de sportschool en liep ik om 22:10 naar buiten met een nieuw schema. Ik had aangegeven bij mijn trainer anders te willen trainen. Nou dat voel ik nu dus goed. Let altijd op wat je tegen je trainer zegt. De afgelopen drie weken heb ik spierpijn gehad. Mijn benen, billen en core weet dat ik anders ben gaan trainen. De oefeningen zijn echt leuk en uitdagend. Roll outs, hanging leg raises, kettle bell swings, front twist barbell en dit zijn nog maar een paar termen van de oefeningen die ik doe. Elke week ben ik naar de sportschool geweest. Twee keer trainen net wanneer de spierpijn weer zakt maak ik de spieren weer wakker. Ik wil naar drie keer gaan maar dat moet wel in mijn week passen en tot nu toe voelde dat nog niet goed.

events

Deze maand geeft me weer een voldaan gevoel, ik durf verder te kijken. Verder kijken moet sowieso want in de planning staan wat loopjes met wat meer kilometers dan gewend maar daar ga ik volgende maand aan werken om te kijken hoe ik aan de start kan verschijnen van de Bruggenloop.