spierscheurtje

Kilometers maken #35 – Spierscheurtje

De titel zegt dit keer al genoeg. Een spierscheurtje. Zo ontzettend balen het zit echt niet mee met hardlopen. Is het een teken? Doe rustig en bouw het langzaam op? Of is het domme pech?

Tijdens Glow heb ik dus een spierscheurtje opgelopen. Ben ik te vaak weggegleden op dat drukke pad achter de kerk of heb ik verkramt gelopen? Ik weet niet waar en wanneer het gebeurt is. Ik weet alleen dat het gebeurt is. Hij zit in mijn lies. Echt een heerlijke plek om te hebben hoor. Door de pijn ging ik verkeerd lopen en bewegen dus ook mijn onderrug kreeg een fijne klap mee. Het is alles behalve lekker kan ik je vertellen.

Verder dan vier rondjes hardlopen ben ik niet gekomen deze maand. Deze vier waren echt wel lekker. Ik liep een 11 km rondje aan één stuk omdat alles gewoon lekker ging. Dit was gelijk een goed meetpunt voor de Bruggenloop want maar 4 km erbij en ik zou de afstand hebben voor de Bruggenloop. Dat geeft natuurlijk een goede boost. Het tempo was standje heel relaxt maar dat was ook het plan.

spierscheurtje

Erna liep ik nog drie kortere rondjes. Twee in de avond en één met al het spierscheurtje die ik toen niet wist dat ik die had. Het trainen in de sportschool besloot ik ook niet te doen en echt rust te pakken. Met heel veel dingen span je gewoon die spier aan en normaal ben ik daar niet bewust van. Dan werkt alles heel normaal dus dan weet je ook gewoon niet wat je lichaam allemaal doet.

Sinds een paar dagen ben ik weer rustig begonnen met trainen. Op het yogamatje thuis in de woonkamer en wandelen. Wandelen door het dorp, heel rustig aan en opletten op mijn houding. Op het yogamatje wat oefeningen voor mijn rug en dat is het het. Niet heel intensief en lang maar opbouwend.

Ik hoop snel weer mijn hardloopschoenen aan te trekken.