teller

Kilometers maken #4

Het is zaterdagavond wanneer ik dit schrijf en de teller staat op 98,2 km. Er gaan nog kilometers bijkomen maar hoeveel? Dat weet ik niet precies. Waarschijnlijk ga ik niet over de aantal kilometers komen van vorige maand want dan moet ik 16 + km lopen. Of dat erin zit geen idee eigenlijk en ook nog niet op mijn planning gekeken. Maar dat maakt ook niet uit ik heb de afgelopen maand lekker getraind. De focus is hoog en het gaat wel lekker.

De afgelopen maand heb ik heerlijk getraind. Wel kwam ik erachter dat ik even rustiger aan moest doen want in maart en begin april heb ik 12 dagen achter elkaar getraind. Niet de bedoeling maar het was gewoon lekker. Rust was dus wel even goed om te nemen ook voordat het marathon weekend van Rotterdam ging beginnen. Op Woensdag en vrijdag nog even een rondje hardlopen en zondag liep ik de kwart marathon. Dat ging niet top maar wel heel tevreden en genoten. Het hele verslag lees je hier.

Na het weekend heb ik echt even rust genomen. Vrijdag zou ik weer kilometers gaan maken. Helaas ging ik ziek naar huis. Waarschijnlijk wat verkeerds gegeten en dat viel niet lekker. Zaterdag kon ik het niet laten en ging ik heel rustig hardlopen. Even 5 km langs de lammetjes en de surfplas even naar buiten en de benen strekken. Zondag maakte ik een rondje van 10 km. Ik miste het zonnetje wel maar ik genoot dat ik kon bewegen en bezig kon zijn, ik voelde me al een stuk beter. Het was niet helemaal wat er in mijn weekplanning stond maar het voelde goed genoeg.

En hoe de ene week zo rustig en moeilijk gaat dan bam gaat de andere week weer drie dubbel super. Ja zo lekker dat ik gewoon echt versteld stond van mezelf. De trainingen gingen lekker en een duurloop perfect. Hij moest rustig zijn maar dat werd het niet helemaal maar toch heel tevreden. De interval training van woensdag was een lastige om in de juiste zones te komen en blijven maar al met al ging dat best goed en tikte ik zelfs de 4:39 aan in snelheid. Niet lang hoor maar toch een stukje. Vrijdag kreeg ik een heel leuk pakketje namelijk de Polar M430 die ik voor Just Keep Running mag testen. Nog specialer hij is nog niet uit! Heel tof en daarom kon ik niet wachten om zaterdag te gaan hardlopen. 6 km even rondhobbelen en aan allerlei knopjes zitten onderweg.

De volgende dag stond ik niet te trappelen maar wat is het lekker gegaan. Van geen zin om van mijn plek te komen naar 18 km in 2 uur! Wauw dit lukte me bijna twee jaar geleden echt niet. Toen tikte ik met moeite de 16 km aan. Wat had ik dit niet verwacht en juist als je iets niet verwacht dan is het nog lekkerder. De kilometers vliegen dan voorbij en gaan veel makkelijker. Gek he dat je denkt dat een run moeilijk gaat zijn en je er geen zin in hebt en dan gaat het juist lekker.

Ik merkte wel enorm dat mijn schoenen op en over zijn. Mijn scheenbeen rechts ging zeer doen. Precies hetzelfde als vorig jaar. Schoenen kopen stelde ik al een tijdje uit maar ik wist dat het ging komen. En nu was het zo ver. Woensdag bij mijn volgende rondje was het helemaal drama elke stap voelde ik dus werd het meer wandelen dan hardlopen. Op koningsdag trok ik mijn andere schoenen maar aan en ging voor de herkansing en wow wat een herkansing. 5 km in 29:51 Lekker even het gas erop gezet. Op een goede manier want elke kilometer ging ik wat sneller.

Vrijdag vroeg eruit, niet om te hardlopen maar om schoenen te kopen. Bij Satrshoe in Zoetermeer. Na dik een uur had ik een paar schoenen echt weer top geholpen en over een poosje een tweede paar aanschaffen want er gaan anders te veel kilometers gemaakt worden op één paar schoenen want het zijn duurloop schoenen. Ik had geen energie meer om ze te testen dus dat gebeurde zaterdag. Ik mocht een half uurtje erop hardlopen dat werd 3 minuten langer en een rondje van 5 km. Elke kilometer checkte ik hoe alles voelde. Ik merkte dat mijn been ergens anders heen wilde maar dat mijn been gecorrigeerd werd TOP! En aan het einde gooide ik even mijn gas open en 3:43 zag ik op mijn horloge, hoe dan.

Wat ik vandaag doe op de afsluitdag van de maand? Minimaal 5 km en misschien na 5 km wissel ik van schoenen of ik begin op een ander paar of ik ga langer op mijn nieuwe schoenen. Geen idee nog echt niet dat is wel te merken. Ik ben tevreden over afgelopen maand en kijk enorm uit naar de laatste voorbereidingen voor de halve marathon van Tilburg.

Bewaren

Bewaren