kilometers

Kilometers maken #5

Op het moment van schrijven staat de teller op 113,9 km. Vandaag komen er nog een paar kilometers bij. Het was een leuke en fijne maand met hardlopen. Ik had drie wedstrijden en daarnaast trainde ik lekker door.

Mijn laatste lange duurloop liep ik begin van de maand op mijn nieuwe schoenen. Even testen wat ze kunnen. Het was een fantastisch rondje hardlopen. De kilometers tikten weg. Het voelde echt heel erg lekker om buiten te zijn, eerst miste ik het zonnetje maar daarna zeker niet meer. Ik had het best warm en dat zonnetje had het zwaarder gemaakt. Het tempo wat ik liep was lekker en kon ik zeker volhouden. Ik lette op dat mijn hartslag onder de 180 bleef. Dat lukte goed en mijn gemiddelde was 173 wat ik echt netjes vind. Het gemiddelde tempo wat ik heb gelopen is 6:34. Echt lekker hoe dat ging. Bij 18 km zat ik net onder de twee uur en was ik nog niet thuis. Hier aan het einde zette ik nog even aan. Dat ik aan het einde nog zo veel over had was ik blij mee want dat is belangrijk voor de halve marathon. Die laatste kilometers nog even aanzetten als het kan. 19 km in een tijd die echt top is en die ik hoopte te lopen met de halve marathon van Tilburg

De lange runs zitten erop het is aftellen geblazen en wedstrijden lopen. Zo liep ik een week na de 19 km De Gemert city Run. Ik liep een PR op de 10 km. Zo fijn om die tijd te verbeteren. Het is een klein PR maar hij is er wel en vergelijking met de vorige 10 km wedstrijden helemaal.

De week die volgde deed ik rustig aan. Natuurlijk ging ik hardlopen maar niet ver en hard gewoon rustig aan en genieten. Over deze trainingen is dan ook weinig boeiends te vertellen. Voor ik het wist was het al tijd voor de hemelvaartsdagloop. Die ging niet vlekkeloos. Lees dat letterlijk en figuurlijk want de bloedspetters zitten nog op mijn camelbag. Het hele verslag over de hemelvaartsdagloop lees je hier. Volgend jaar sta ik er gewoon weer en dan is het gewoon niet zo warm en ga ik dat parcours over knallen.

Zaterdagochtend liep ik nog even een rondje om de temperatuur te checken hoe dat voelde. Nou zwaar dus en daar zakte toch wel een klein beetje de moet in mijn schoenen voor de Halve marathon van Tilburg. Gelukkig was het zondag bij de start koeler en dat was echt fijn om mee te beginnen. De halve ging niet perfect, zeker niet, het was te warm en daardoor te moeilijk. Hierover volgt nog een verslag.

De halve marathon van Tilburg is geweest wat ik wilde is niet gelukt. Waar ga ik het nu proberen? Ga ik een wedstrijd zoeken waar ik de halve marathon kan lopen in juni of juli of augustus of september? Misschien ga ik dat nog doen maar dat is een hele erge misschien. Ik weet wel heel zeker dat in oktober er een halve marathon gepland staat want voor Eindhoven sta ik weer ingeschreven.

Hoe is jouw maand op sportief vlak verlopen?

Bewaren

Bewaren