kilometers

Kilometers maken #6

De halve marathon in Tilburg is niet gelukt zoals ik graag wilde. Wel heb ik heel verstandig gedaan en dat voelt uiteindelijk toch heel goed al vind ik het wel jammer dat het niet gelukt is. Je werkt ergens naartoe en dan wil je het ook kunnen proberen. De volgende halve marathon staat al op de planning voor oktober. Een maandje rustig aan voor ik weer full focus ga is wel lekker. Het komt met de hele warme dagen ook wel enorm goed uit om rustig aan te doen.

De eerste trainingen na de halve marathon van Tilburg waren niet makkelijk. Enorm zware benen door rusteloze nachten maken het niet gemakkelijk en de temperatuur ook niet. Elke training kwam ik als een waterval thuis. Het waren maar 5 en 10 km rondjes die ik maakte maar zo warm en benauwd dat het wel als meer voelde. Ik ging niet hard, wandelde waar nodig en luisterde echt naar mijn lichaam. Bleef in de lagere hartslagzones en dat is toch best hard werken om niet hard te gaan.

De week erna pakte mijn trainingen toch weer aardig door. Wel deed ik het rustig aan vanwege de warmte en de manier van trainen. De kilometers waren woensdag 5 km, vrijdag 6 km, zaterdag 10 km en zondag 5 km. Dat is in totaal gewoon 26 km en daar ben ik heel blij mee want het waren geen makkelijke kilometers. Elke training was het warm en benauwd vooral op een zondag. De trainingen zagen er allemaal hetzelfde uit in de basis. De basis: mijn hartslag in de gaten houden. Ik wilde het gemiddelde laag houden en dat heb ik best goed gedaan. Het weer speelt ook mooi mee dat ik rustig aan moet doen.

De derde week van deze maand was een drukke week en nog steeds warm dus de trainingen bleven rustig en niet te lang. Woensdag ging ik een rondje hardlopen door het dorp heen. Niet veel bijzonders maar zo lang mogelijk aan één stuk blijven hardlopen en mijn hartslag laag houden. Het tempo paste ik hier en daar aan. Even wat langzamer maar niet wandelen. Dat vond ik belangrijk in deze training, ik wilde door rustiger te gaan mijn hartslag lager krijgen als hij omhoog ging en dat lukte best goed. Een rondje van 5 km door het dorp was weer afgevinkt.

Op zaterdagochtend nog een klein rondje en toen was het al tijd voor de Glamour Health Challenge waar ik me echt in het zweet gewerkt heb en drie dagen als een oud omaatje heb gelopen. Ondanks de spierpijn stopte ik niet met trainen. Op maandag nam ik wel even rust maar dinsdag stond ik gewoon in de sportschool en woensdag trok ik mijn hardloopschoenen weer aan voor een 5 km rondje.

Hierboven zie je één van de twee shirts die ik van Riann heb gehad. Die kocht ze voor mij op haar vakantie en ik vind hem echt super leuk en vrolijk.

Vrijdagavond heb ik zin om er even wat tempo in te gooien. Even niet op te letten op hartslag maar gewoon gaan met die banaan. Ik begin redelijk rustig en ga steeds iets sneller tot ik bij de 5 km en de laatste 2 km naar huis ga ik iets langzamer. Met echt een enorme glimlach op mijn gezicht heb ik elke kilometer gelopen. Wanneer ik thuis ben sta ik met een happy de peppy hoofd in de woonkamer. Wat had ik dat even nodig na die warme trainingen in de zon en de moeizaamheid ervan was die een halleluja momentje. En gelijk getraind met mijn nieuwe shirt van Just Keep Running. Ze zitten echt lekker.

Zondag doe ik een 5 km run maar tijdens de 3e kilometer doe ik 3 oefeningen; hielen tegen billen, high knees en een sprintje. Elke lantarenpaal een andere oefening. Dit was geen makkie maar wel enorm leuk om te doen. 2 km uitlopen en de training zit erop.

Als afsluiter van de maand een Birthdayrun. 32 minuten hardlopen om mijn 32e verjaardag te vieren. In die 32 minuten moest ik 5 km hardlopen en dat haalde ik en zelfs iets meer. Als een enorme waterval kom ik thuis en dat was zo heerlijk. Douchen en uiteten.

Ik sluit de maand af met 73,2 km

Bewaren