kilometers

Kilometers maken #7

Het aantal kilometers wat gelopen had moeten worden is niet gelopen. De kilometers zijn niet langer geworden en daar baal ik flink van. Het is niet anders het liep deze maand even anders. Toch heb ik de 60 km aangetikt en dat vind ik nog steeds best veel voor een maand waarin het niet lekker ging.

Mijn trainingen waren de afgelopen maand allemaal best kort. Minimaal 5 km natuurlijk maar meer als één keer 8 km zat er niet in en dat vind ik echt wel rot. Het benauwde weer zorgde dat ik niet lekker kon trainen en toen ik eenmaal een plan had opgesteld voor mezelf hoe ik dan zou trainen met het benauwende weer kreeg ik last van mijn been. Mijn kuit deed raar. Ik dacht iets verrekt te hebben dus insmeren en even rustig aan. Rustiger trainen en dan gaat het wel weer. Nou niet dus het werd alleen maar erger. Terwijl ik bij mijn ouders zat op een zaterdag voelde ik het verder en verder trekken. Lekker dan, rugklachten dus daar komt het vandaag. Dat dacht ik.

De fysio heeft een andere mededeling, mijn rug is sterk genoeg maar in mijn bil zit wat vast, mijn bovenbeen spier is gevoelig en alles staat natuurlijk met elkaar in combinatie. Hoe ik eraan kom? Geen idee. Hoe ik ervan af kom? Pijnlijden op de behandeltafel. Zo die bil werd even los gemaakt halleluja. Maar nodig want dan kan ik verder. Ik kreeg twee oefeningen mee naar huis die ik heel de dag door een aantal keer moet doen. De oefeningen zijn gemakkelijk overal te doen dus dat is fijn. Hardlopen dat mag niet, wel wandelen wat gaat en trainen mag gewoon ook. Niet helemaal stil zitten dus, dat is wel een opluchting.

Weet je wat nog meer een opluchting is? Dat het niet mijn rug is. Het trainen heeft effect en mijn rug is dus echt sterker geworden. Daar ben ik echt blij mee en daar blijf ik dus ook mee doorgaan. Wel balen dat ik niet weet hoe dit nu komt. Verder ben ik best tevreden over de maand. In de sportschool goed getraind, thuis mijn best gedaan met oefeningen. Dus doorgaan met sterker worden en hopelijk kan ik binnenkort die kilometers uitbreiden want daar heb ik echt zin in.

Even rustig aan doen terwijl ik daar eigenlijk nu helemaal geen tijd voor heb is lastig maar het moet want anders zit er voor een veel langere tijd geen rondje in.