kilometers

Kilometers maken #8

Augustus, de maand waarin er veel kilometers gelopen hadden moeten worden. Dat is niet gebeurt, het werd de maand van veel wandelen en een knoop doorhakken.

Momenteel loop ik bij de fysio vanwege klachten aan mijn bil/been. Deze klachten zijn niet fijn en zorgen ervoor dat het hardlopen niet gaat zoals het moet gaan. Mijn trainingen bestonden uit meer wandelen dan hardlopen en dat is veel meer wandelen dan hardlopen en dat is niet de bedoeling op weg naar een halve marathon in 2:20 en een marathon. Daarom heb ik heel goed na lopen denken. Wat wil ik en hoe ga ik het doen.

Geen halve marathon in Eindhoven en geen marathon in Rotterdam in 2018. Dit is niet de manier hoe ik ernaartoe wil trainen dat was niet mijn planning. Zo weinig kilometers en dan een halve marathon en zelfs een marathon dus dat kan in min ogen niet. Dus laat ik het los en leg me erbij neer dat ik rust moet pakken en herstellen. Dit is veel beter voor mij en mijn lichaam. Die marathon die komt er wel alleen niet in 2018.

Wat ga ik dan wel doen. Ik ga rustig trainen. De fysio is nog bezig met mijn klachten te behandelen en dat gaat de goede kant op. Steeds minder voel ik de pijnlijke plekken. Ik train nog wel alleen heel rustig en max 5 km. Deze 5 km leg ik grotendeels wandelend af en kijk op het moment zelf hoe het gaat hoe ik de training doe. Vaak werk ik in minuten dus na een kilometer warm gelopen te hebben 1 minuut hardlopen en 2 minuten wandelen en dit een paar keer en uitwandelen tot 5 km.

Ja rustige trainingen maar dat is ook zeker goed om te doen want trainen is beter dan niet trainen. Ik geniet nu wel van de wandelingen en dat is al een vooruitgang, accepteren.